Trupele ruse avansează în Avdiivka. Au ajuns la 700 de metri de principala linie de comunicaţii terestre a Ucrainei

Lupte în Ucraina. Oraşul Avdiivka distrus de bombardamentele ruseşti (Kostiantin Liberov / Libkos via Getty Images)
D.B.
12.02.2024

Forţele ruse au făcut recent un progres confirmat în sudul Avdiivka şi se pare că au continuat să avanseze şi în nordul Avdiivka, a scris grupul de reflecţie cu sediul în SUA, Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), într-un raport din 10 februarie, citat de The New Voice of Ukraine.

Imaginile geolocalizate publicate la 9 februarie indică faptul că forţele ruse au avansat recent de-a lungul străzilor Cernişevskoho, Sportivna şi Soborna din sudul Avdiivka. O sursă rusă a afirmat că forţele ruse au avansat din zona restaurantului Ţarska Ohota din sud-estul Avdiivka.

Bloggerii militari ruşi au susţinut, de asemenea, că forţele ruse au avansat în nordul Avdiivka de-a lungul străzilor Sapronov şi Lesia Ukrainka şi spre strada Hruţevskoho, precum şi în nord-estul Avdiivka, în apropierea carierei, dar ISW nu a avut confirmarea vizuală a acestor afirmaţii.

Surse ruseşti au afirmat că forţele ruse deţin poziţii la aproximativ 700 de metri de presupusa linie principală de comunicare terestră (GLOC) a Ucrainei în Avdiivka, de-a lungul străzii Hruşevskoho, ceea ce este în mare măsură în concordanţă cu evaluarea ISW cu privire la progresele ruseşti în zonă.

Surse ucrainene şi ruseşti au declarat că au continuat angajamentele poziţionale la nord-vest de Avdiivkanear Keramik, Novobakhmutivka, Stepove şi Ocheretyne; în apropierea Uzinei de cocs din Avdiivka, în nord-vestul Avdiivka; şi la sud-vest de Avdiivka, în apropiere de Sieverne, Tonenke, Pervomaiske şi Nevelske.

Observatorul militar ucrainean Kostantin Maşoveţ a declarat că, în ultimele zile, elemente ale Brigăzii infanterie mecanizată 114, întărite cu elemente ale Brigăzii infanterie mecanizată 30, au avansat de-a lungul străzilor Miciurin şi Zaliznyicini şi spre pasajul peste calea ferată de lângă strada Cistiakova din nordul Avdiivka.

Maşoveţ a declarat că elemente ale Brigăzii 55 de infanterie din Rusia operează în apropiere de Optine (la sud de Avdiivka).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor