Trump şi Putin discută telefonic “timp de peste o oră” despre Siria, Coreea de Nord şi Ucraina

Preşedintele american Donald Trump (dr) şi omologul său rus Vladimir Putin îşi strâng mâinile în timpul unei întâlniri în Hamburg, Germania, cu ocazia Summitului G20, 7 iulie 2017.
Preşedintele american Donald Trump (dr) şi omologul său rus Vladimir Putin îşi strâng mâinile în timpul unei întâlniri în Hamburg, Germania, cu ocazia Summitului G20, 7 iulie 2017. (Saul Loeb/AFP/Getty Images)

Conform ABC, preşedintele american Donald Trump a discutat marţi, prin telefon, timp de peste o oră, cu omologul său rus Vladimir Putin, iar Siria, Iran, Coreean de Nord şi Ucraina au fost pe agendă, a precizat Casa Albă.

Kremlinul a declarat că cei doi lideri au discutat despre mai multe subiecte, inclusiv criza siriană, problema nucleară nord-coreeană, situaţia din Afganistan precum şi conflictul din Ucraina. În acelaşi timp, Putin l-a ţinut la curent pe Trump în ceea ce priveşte discuţiile sale cu preşedintele sirian Bashar al-Assad şi planurile pentru o înţelegere politică în Siria.

În plus, Putin a subliniat faptul că nu există nicio alternativă pentru implementarea deplină a acordului de pace de la Minsk dacă se doreşte soluţionarea paşnică a conflictului armat din estul Ucrainei.

"Luând în consideraţie situaţia de criză din sud-estul Ucrainei, preşedintele rus a indicat absenţa unei alternative reale la implementarea necondiţionată a acordului de la Minsk, care a fost semnat în 12 februarie 2015”, a precizat declaraţia.

Kremlinul a mai susţinut că preşedintele rus a cerut o coordonare cu SUA în ceea ce priveşte eforturile pentru comaterea terorismului.