Trump se va întâlni cu dictatorul nord-coreean în Vietnam

Preşedintele american Donald Trump
Preşedintele american Donald Trump (Olivier Douliery/Pool/Getty Images)

Preşedintele american Donald Trump a plecat luni din Washington spre Vietnam, unde va participa la cel de-al doilea summit cu liderul nord-coreean Kim Jong-un, potrivit RFE/RL.

Cei doi lideri se vor întâlni în Hanoi în 27-28 februarie pentru a discuta despre programele de arme nucleare şi rachete ale Coreei de Nord. De asemenea, a fost circulată ideea că Trump şi Kim vor aborda şi tema încheierii oficiale a Războiului Coreean, îngheţat printr-un armistiţiu în 1953.

Înainte de a pleca din Washington, Trump a postat un mesaj pe Twitter: “Prin denuclearizarea completă, Coreea de Nord va deveni rapid o putere economică. Preşedintele Kim va lua o decizie înţeleaptă!”

Adresându-se la o întâlnire a guvernatorilor ce a avut loc tot luni la Casa Albă, Trump a prezis un “summit extraordinar”. Secretarul de stat american Mike Pompeo şi-a exprimat speranţa, duminică, la Fox News că întâlnirea Trump-Kim va reprezenta un “pas substanţial înainte”.

“S-ar putea să nu se întâmple acest lucru, dar sper că se va întâmpla”, a afirmat Pompeo.

Kim Jong-un a ajuns marţi în Dong Dang, Vietnam, după o călătorie de trei zile cu trenul prin China.

Autorităţile vietnameze au promis că se va asigura o securitate strictă a evenimentului şi nu au fost publicate informaţii despre locul summitului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe