Trump îl alege pe J.D. Vance drept vicepreşedinte

J. D. Vance (Drew Angerer / Getty Images)
Redacţia
16.07.2024

La 48 de ore după ce a fost împuşcat în ureche la un eveniment de campanie, Donald Trump a anunţat că J.D. Vance va fi partenerul său de candidatură.

"După deliberări şi reflecţii îndelungate şi luând în considerare talentele extraordinare ale multor altora, am decis ca persoana cea mai potrivită pentru a-şi asuma funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance din marele stat Ohio", a postat Trump pe Truth Social.

Declaraţia completă:

După deliberări şi reflecţii îndelungate şi luând în considerare talentele extraordinare ale multor altora, am decis că persoana cea mai potrivită pentru a prelua funcţia de vicepreşedinte al Statelor Unite este senatorul J.D. Vance din marele stat Ohio. J.D. a servit cu onoare ţara noastră în Corpul Puşcaşilor Marini, a absolvit Universitatea de Stat din Ohio în doi ani, Summa Cum Laude, şi este absolvent al Facultăţii de Drept din Yale, unde a fost redactor al Yale Law Journal şi preşedinte al Yale Law Veterans Association. Cartea lui J.D., "Hillbilly Elegy", a devenit un bestseller major şi un film, deoarece îi susţine pe bărbaţii şi femeile muncitoare din ţară noastră. J.D. a avut o carieră de afaceri de succes în domeniul tehnologiei şi finanţelor, iar acum, în timpul campaniei, se va concentra puternic pe oamenii pentru care a luptat cu atâta strălucire, muncitorii şi fermierii americani din Pennsylvania, Michigan, Wisconsin, Ohio, Minnesota şi mult mai departe....

Vance, în vârstă de 39 de ani, a apărut ca favorit la începutul zilei, după ce surse au declarat că Marco Rubio şi guvernatorul Doug Burgum au fost finalişti. Amândoi au ieşit din cursă, conform unui anunţ făcut luni.

Mai devreme în cursul zilei, Vance a fost văzut părăsindu-şi locuinţa într-o coloană de maşini, alimentând speculaţiile că el ar fi alesul.

Fostul capitalist de risc din Silicon Valley, cunoscut mai ales pentru cartea sa de memorii, "Hillbilly Elegy", a apărut rapid ca unul dintre principalii apărători ai fostului preşedinte în urma alegerilor din 2020.

După tentativa de asasinat de sâmbătă, Vance a trecut la acţiune - sugerând pe X că preşedintele Biden poartă responsabilitatea.

"Premisa centrală a campaniei lui Biden este că preşedintele Donald Trump este un fascist autoritar care trebuie oprit cu orice preţ. Această retorică a condus direct la tentativa de asasinat a preşedintelui Trump", a scris Vance, care a trecut de la un critic dur al lui Trump la un susţinător înfocat.

Donald Trump Jr. l-a susţinut în repetate rânduri pe Vance - care, în 2016, i-a trimis un mesaj privat unui fost coleg de cameră de la Yale în care îi spunea că se teme că Trump ar putea fi "Hitler al Americii".

Până în 2018, însă, Vance şi-a îndulcit tonul - considerând că Trump vorbeşte despre frustrările americanilor despre care a scris în cartea sa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor