Trump afirmă că îi va fi mai uşor să o învingă pe Kamala Harris decât pe Biden, la alegerile din noiembrie

Donald Trump (Brandon Bell/Getty Images *)
Redacţia
22.07.2024

Candidatul republican la preşedinţie Donald Trump a declarat duminică, 21 iulie, că vicepreşedinta Kamala Harris va fi mai uşor de învins în alegerile din noiembrie decât preşedintele democrat Joe Biden, care s-a retras din funcţia de candidat al partidului său.

„Harris va fi mai uşor de învins decât ar fi fost Joe Biden”, a declarat Trump pentru CNN.

Potrivit Reuters, Trump şi campania sa i-au atacat ulterior şi pe Biden şi Harris pe reţelele de socializare, spunând în acelaşi timp că Biden nu este potrivit pentru a fi preşedinte în continuare.

Biden şi-a încheiat campania de realegere duminică, după ce colegii democraţi şi-au pierdut încrederea în acuitatea sa mentală şi în capacitatea de a-l învinge pe Trump. El a susţinut-o pe Kamala Harris pentru a-l înlocui în cursa prezidenţială din partea democraţilor.

Biden s-a confruntat cu îndoieli tot mai mari cu privire la şansele sale de realegere după o performanţă slabă şi ezitantă într-o dezbatere televizată împotriva lui Trump la sfârşitul lunii trecute.

Pe platforma sa Social Truth, Trump a afirmat duminică, într-un mesaj, că Biden „nu era potrivit să candideze la preşedinţie şi cu siguranţă nu este potrivit să exercite funcţia”.

Alţi republicani de top, inclusiv preşedintele Camerei Reprezentanţilor, Mike Johnson, au declarat, de asemenea, că Biden ar trebui să renunţe la candidatura sa pentru realegere.

Johnson i-a cerut explicit lui Biden să demisioneze.

Într-o postare pe platforma sa Social Truth, Trump a spus: „Vom suferi mult din cauza preşedinţiei sale (a lui Biden), dar vom remedia foarte repede daunele pe care le-a făcut”.

Trump şi Biden au fost în mare parte la egalitate în sondaje, dar după dezbatere unele sondaje îl arătau pe Trump cu puţin înaintea preşedintelui într-o confruntare pentru alegerile din noiembrie. Echipa de campanie a lui Trump a început deja discuţiile cu privire la modul în care va redistribui resursele de campanie în cazul în care Biden renunţă la cursă, a declarat duminică o sursă cu cunoştinţe directe în domeniu.

Având în vedere că orice candidat democrat alternativ ar avea, probabil, puncte forte şi puncte slabe diferite de cele ale lui Biden, a spus persoana respectivă, renunţarea preşedintelui ar necesita regândirea destinaţiei banilor pentru publicitate şi a resurselor în general.

În mod public, consilierii şi aliaţii campaniei lui Trump au declarat reporterilor că nu sunt îngrijoraţi privind confruntarea cu Harris, deoarece o pot lega pur şi simplu de bilanţul lui Biden în funcţie, în special în ceea ce priveşte imigraţia şi inflaţia.

Ei spun că vor încerca să o prezinte pe Harris, precum şi pe oricare dintre ceilalţi candidaţi propuşi ca alternative pentru democraţi, ca fiind la stânga lui Biden în ceea ce priveşte diverse politici.

Într-o declaraţie făcută după ce Biden a renunţat la candidatură, campania lui Trump a afirmat că Biden şi Harris şi-au păstrat reciproc dosarele şi că „nu există nicio diferenţă între cei doi”.

Canalul oficial de YouTube al Comitetului Naţional Republican a publicat duminică după-amiază un videoclip de două minute în care o atacă pe Harris cu privire la politicile de imigrare, susţinând că a neglijat această problemă.

În ultimele săptămâni, campania lui Trump şi unii dintre aliaţii săi au lansat atacuri politice la adresa lui Harris pentru a încerca să o discrediteze, în contextul în care se vorbeşte că l-ar putea înlocui pe Biden în fruntea listei prezidenţiale a partidului din 2024.

În martie 2021, Biden a declarat că Harris va conduce eforturile Mexicului şi ale naţiunilor din America Centrală pentru a aborda imigraţia ilegală. Republicanii au profitat de acest lucru pentru a o acuza că nu a reuşit să oprească fluxul de milioane de migranţi care traversează ilegal în Statele Unite, deşi ea nu a fost niciodată direct responsabilă de securizarea graniţei de sud.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor