Trump a anunţat că nu va mai avea o altă dezbatere cu Kamala Harris înainte de alegerile din 5 noiembrie

Donald Trump în timpul dezbaterii prezidenţiale cu Kamala Harris (Win McNamee/Getty Images)
Redacţia
13.09.2024

Candidatul republican Donald Trump a declarat joi că nu va participa la o nouă dezbatere prezidenţială cu Kamala Harris înainte de alegerile din 5 noiembrie, după ce mai multe sondaje au arătat că rivala sa democrată a câştigat dezbaterea lor de la începutul acestei săptămâni, transmite Reuters.

„NU VA FI A TREIA DEZBATERE!”, a scris fostul preşedinte pe site-ul de socializare Truth Social. Trump a participat la o dezbatere împotriva preşedintelui Joe Biden în iunie, înainte de dezbaterea de marţi împotriva lui Harris.

Deşi Trump şi-a lăudat prestaţia de marţi în faţa lui Harris, şase donatori republicani şi trei consilieri ai lui Trump care au vorbit cu Reuters la începutul acestei săptămâni au declarat că, în opinia lor, Harris a câştigat dezbaterea în mare parte pentru că Trump nu a reuşit să rămână la mesaj.

Dezbaterea a atras 67,1 milioane de telespectatori, potrivit datelor Nielsen.

Harris, vorbind la un miting la scurt timp după ce postarea lui Trump a devenit publică, a spus: „Cred că suntem datori faţă de alegători să avem o altă dezbatere”.

În timp ce Trump a afirmat în postarea sa că sondajele arată că a câştigat dezbaterea, mai multe sondaje au arătat că respondenţii au considerat că Harris s-a descurcat mai bine.

Printre alegătorii care au declarat că au auzit cel puţin ceva despre dezbaterea de marţi, 53% au spus că Harris a câştigat şi 24% au spus că Trump a câştigat, potrivit unui sondaj Reuters/Ipsos publicat joi.

Sondajul a arătat că 54% dintre alegătorii înregistraţi credeau că singura dezbatere dintre Trump şi Harris a fost suficientă, în timp ce 46% au dorit o a doua dezbatere.

Yougov a arătat că 54% dintre cei intervievaţi au spus că Harris a câştigat, în timp ce 31% au spus că Trump a fost învingătorul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor