Tribunalul Bucureşti va lua o hotărâre marţi în dosarul transferurilor din fotbal

Epoch Times România
20.03.2012

Tribunalul Bucureşti se va pronunţa, marţi, în dosarul transferurilor din fotbal, în care sunt judecaţi 8 conducători de cluburi, manageri şi impresari, ei riscând până la 20 de ani de închisoare, pentru săvârşirea unor infracţiuni grave ca evaziune fiscală, spălare de bani, înşelăciune.

La ultimul termen al procesului din 21 februarie, reprezentantul Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) a cerut condamnarea lui Giovani Becali, Victor Becali şi Cristian Borcea la maximul de pedeapsă, în vreme ce pentru George Copos s-a solicitat o condamnare orientată către jumătatea pedepsei.

În schimb, DNA consideră că Gheorghe Popescu, Gigi Neţoiu, Mihai Stoica şi Jean Pădureanu ar trebui să primească condamnări cu executare către minim.

Procurorul care instrumentează cazul a făcut o menţiune specială în legătură cu preşedintele clubului Gloria Bistriţa, Jean Pădureanu. Reprezentantul DNA a susţinut că, în mod normal, acesta ar fi trebuit să primească o condamnare cu suspendare, deoarece a dat declaraţii complete în timpul urmăririi penale, însă nu poate cere instanţei acest lucru, având în vedere gravitatea infracţiunilor săvârşite.

Pe 2 octombrie 2008, Direcţia Naţională Anticorupţie i-a trimis în judecată pe George Copos, preşedinte şi patron al Clubului de Fotbal Rapid Bucureşti, Mihai Stoica, fost director al Clubului de Fotbal Oţelul Galaţi, Jean Pădureanu, preşedinte al Clubului de Fotbal Gloria Bistriţa, Gheorghe Popescu, fost angajat al firmei "Becali sport".

Toţi sunt acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală în formă continuată şi spălare de bani.

În acelaşi dosar au mai fost trimişi în judecată Gigi Neţoiu, fost acţionar la Clubul de Fotbal Dinamo, pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, Cristian Borcea şi fraţii Ioan şi Victor Becali, impresari, toţi acuzaţi de înşelăciune, evaziune fiscală, spălare de bani în formă continuată şi asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor