Triatlon: Românul Sorin Boriceanu a ratat participarea la CM 2012 din cauza lipsei banilor

Epoch Times România
24.10.2012

Triatlonistul Sorin Boriceanu, primul român calificat la un Campionat Mondial, cel de la Beijing din 2011, a ratat participarea la ediţia de anul acesta, din Noua Zeelandă, din cauza lipsei banilor, potrivit unui comunicat.

Boriceanu (32 ani) era calificat la etapă finală a Campionatului Mondial de triatlon, de la Auckland (Noua Zeelandă), dar nu a reuşit să strângă cei 3.000 de euro necesari, incluzând transport, cazare, taxa de participare şi taxa transport bicicletă.

Sorin a concurat la competiţii din peste 30 de ţări de pe trei continente, a luat parte la peste 100 de triatloane olimpice, iar dorinţa lui cea mare e să concureze în finala Campionatului Mondial de Iron Man 70.3 şi în celebra cursă Escape From Alcatraz.

"Pentru România ar fi fost o realizare deosebită participarea la acest Campionat Mondial, fiind singurul român care a reuşit un asemenea rezultat. Anul acesta am reuşit calificarea la Campionatul Mondial, încă din luna aprilie, când am concurat în Eilat (Israel) la Campionatul European de triatlon, unde am ocupat locul 12", a declarat Boriceanu.

Triatlonul, competiţie compusă din trei probe, înot, ciclism şi alergare, este un sport apărut destul de recent în România, ajungând de la două concursuri pe an la peste 10 în 2012.

"Profesional vorbind, dorinţa cea mai mare este de reuşi să mă calific la jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro din 2016", a mărturisit Boriceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor