Atletism: Usain Bolt, nerăbdător să concureze la JO de la Rio 2016

Atletul jamaican Usain Bolt. (Streeter Lecka / Getty Images)
Epoch Times România
24.10.2012

Sprinterul jamaican Usain Bolt a declarat marţi, la Rio de Janeiro, că este „nerăbdător” să concureze la Jocurile Olimpice care vor avea loc în acest oraş brazilian în anul 2016.

Bolt a precizat că speră să ajungă la Olimpiada braziliană în cea mai bună formă a sa, chiar dacă va împlini 30 de ani în 2016.

"Lucrul cel mai important, în următorii ani, va fi să-mi dozez antrenamentele. Este esenţial să nu ajung la vârful fizic înainte de 2016. Dacă voi reuşi asta, va fi bine", a declarat Bolt în cursul unei conferinţe de presă.

Dublul campion mondial la 100 m, 200 m şi 4x100 m, probe în care deţine şi recordurile mondiale, speră să câştige şi alte medalii olimpice pentru a fi "cel mai bun" în disciplina sa.

"Dacă presa şi fanii mă compară cu marile vedete, acest lucru mă face fericit. Vreau să continui să lucrez pentru a fi la fel de apreciat în continuare. Îmi place să fiu cel mai bun în sportul meu, aşa cum Pele, Muhamad Ali şi Michael Jordan au fost cei mai buni în sporturile lor", a adăugat Bolt, aflat la Rio de Janeiro.

Jamaicanul nu a renunţat la ideea de a concura în proba de săritură în lungime, aşa cum anunţase după JO 2012, însă antrenorul său are altă opinie. "Am discutat cu antrenorul meu, însă el este îngrijorat. Săriturile provoacă probleme la genunchi, aşa că vom stabili în curând cum vom proceda, însă nu vreau să afectez celelalte probe", a mai spus Usain Bolt, aflat la Rio de Janeiro pentru a-şi îndeplini obligaţiile faţă de sponsorii săi. El a făcut, cu această ocazie, un tur al instalaţiilor viitoarelor Jocuri Olimpice, la bordul unui elicopter.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor