Platini şi Deschamps îi critică pe internaţionalii francezi de tineret care au petrecut în club

Preşedintele Uniunii Europene de Fotbal (UEFA), Michel Platini. (Daniel Mihailescu / EuroFootball / Getty Images)
Epoch Times România
24.10.2012

Preşedintele UEFA, Michel Platini, şi selecţionerul Franţei, Didier Deschamps, i-au criticat pe cei cinci internaţionali francezi de tineret care au petrecut într-un club de noapte, între cele două manşe ale barajului pentru calificarea la CE 2013, pierdut în faţa Norvegiei.

Yann M"Vila, Wissam Ben Yedder, Antoine Griezmann, Mbaye Niang şi Chris Mavinga au părăsit cantonamentul de la Le Havre al naţionalei Under 21, târziu în noapte, iar apoi au condus două ore până la Paris şi înapoi, înaintea manşei secunde cu norvegienii, disputată săptămâna trecută. Franţa a fost învinsă cu 5-3, ratând calificarea la turneul final, iar antrenorul Erick Mombaerts şi-a prezentat imediat demisia.

"Nu a fost corect din partea lor şi merită să fie sancţionaţi. Vor fi sancţionaţi, însă ar fi bine ca în centrele de formare de care aparţin să se reflecteze ceva mai mult. Nu este bine ceea ce au făcut, după tot ceea ce s-a petrecut în fotbalul francez", a declarat Platini.

La rândul său, Deschamps a precizat, într-un interviu acordat Eurosport, că "a existat un comportament intolerabil din partea celor cinci jucători", între care s-a aflat şi Yann M"Vila, care are deja 22 de selecţii în naţionala de seniori a Franţei. "Încerc să înţeleg, să mă pun în locul lor, însă nu pot să le găsesc circumstanţe atenuante. Pentru a juca la nivel înalt sunt necesare foarte multe lucruri, în special un profesionalism fără cusur, iar aici nu a fost cazul", a spus selecţionerul.

Preşedintele Federaţiei franceze de fotbal, Noel Le Graet, a anunţat că cei cinci jucători vor fi convocaţi "pe 7 sau 8 noiembrie" în faţa competiţiei de disciplină, care a fost sesizată săptămâna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor