Trei morţi pe muntele Everest

O imagine aeriană a Muntelui Everest (spate-centru), şi a umărului de  Vest al Everestului, la graniţa dintre Nepal şi Tibet.
O imagine aeriană a Muntelui Everest (spate-centru), şi a umărului de Vest al Everestului, la graniţa dintre Nepal şi Tibet. (Paula Bronstein / Getty Images)

Cel puţin trei persoane, care escaladau Muntele Everest, au murit pe 21 mai, în timp ce încercau să se întoarcă de pe vârful celui mai înalt munte din lume.

Printre cei morţi se numără Shreya Sah, un canadian născut în Nepal, şi germanul în vârstă de 61 de ani, Eberhard Schaaf, a raportat ziarul Ekantipur, citând Ministerul Turismului şi Aviaţiei Civile. A treia persoană decedată a fost alpinistul sud-coreean în vârstă de 44 de ani, Song Won-bin, care a murit într-o zonă din apropierea vârfului Everest.

Ambasada Coreei de Sud din Nepal a declarat pentru publicaţie că Song a căzut pe panta muntelui şi a dispărut.

Un oficial al agenţiei nepaleze de turism, Tilak Pandey, a relatat pentru Himalayan Times că alte două persoane au dispărut sâmbătă - un alpinist chinez şi un şerpaş nepalez. "Colegii alpinişti îi caută", a fost citat Pandey.

Pandey a arătat că condiţiile meteorologice din partea superioară a muntelui au fost haotice în acest sezon, durând de trei ori mai mult pentru a urca în vârf, decât în zilele normale.

"Circa cinci echipe şi-au anulat planurile de escaladare", a relatat Pandey pentru Times, ilustrând condiţiile meteorologice nefavorabile din zonă. Aproximativ 25 de echipe şi-au amânat încercările de escaladare până la sfârşitul acestei săptămâni, în timp ce ruta spre Everest a fost închisă, a adăugat el.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe