Trei bărbaţi atacaţi de urs în Vrancea. Unul a fost rănit grav. Ursul, lovit cu bâte şi furci

(GettyImages)

Trei bărbaţii din comuna vrânceană Cîmpuri au fost atacaţi de un urs, unul dintre ei fiind grav rănit. Întâmplarea a avut loc în cursul zilei de sâmbătă, când sătenii au găsit ursul blocat într-un gard. Oamenii au chemat medicul veterinar şi jandarmii, care au tranchilizat ursul după care l-au dus în pădure şi eliberat.

În mod curios, după ce şi-a revenit din anestezie, ursul a revenit în acelaşi loc şi a atacat trei oameni care reparau gardul stricat de el.

Unul dintre protagoniştii întâmplării a fost rănit grav de urs, motiv pentru care ceilalţi oameni, înarmaţi cu bâte şi furci, au urmărit animalul şi l-au lovit până a murit. Ursul nu avea mai mult de 200 de kilograme, relatează Ziare.com.

"Sâmbătă dimineaţă, la ora 08.30, am fost sesizaţi de nişte săteni din zonă că un urs este prins într-un gard cu şufă. Am sesizat toate organele în drept, au intervenit şi medicul veterinar şi jandarmii. Ursul a fost desprins din gard, tranchilizat şi a fost dus în pădure, care se află la circa 200 de metri în spatele locuinţei unde a avut loc incidentul. L-am supravegheat până a intrat în pădure. Dar după câteva ore s-a reîntors şi a atacat trei persoane care lucrau la reparaţia gardului. Localnicii din zonă au intervenit şi au omorât ursul, pentru că nu aveau altă soluţie. Una dintre persoanele atacate este în stare mai gravă, iar ceilalţi sunt stabili", a declarat primarul comunei Cîmpuri, Ion Vlad.