Transnistria vrea să preia rubla rusească

Liderul separatist de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk. (VADIM DENISOV/AFP/Getty Images)
Epoch Times România
16.02.2012

Transnistria ar putea adopta rubla rusească drept a doua monedă oficială, a declarat liderul de la Tiraspol, Evgheni Şevciuc.

Măsura ar ajuta regiunea în afacerile cu companiile din Uniunea vamală a Rusiei, Belarus şi Kazahstanului, a explicat liderul, pentru Olvia-Press.

Cererea Transnistriei de a fi acceptată în Uniunea Vamală ca observator nu a primit niciun răspuns.

Liderul transnistrean a spus că adoptarea rublei s-ar putea face în scurt timp.

"Introducerea rublei ruseşti nu va însemna că regiunea renunţă la moneda sa, rubla transnistreană", a subliniat Şevciuc.

Transnistria, care se bazează pe susţinerea economică a Rusiei, şi-a exprimat prima dată intenţia de a adopta rubla rusească în 2006.

Şevciuk, ales în decembrie, a anunţat luna aceasta că mare parte din fondurile regiunii au dispărut misterios, rămânând în conturi numai 49.000 de dolari. Rusia a suspendat ajutorul de 300 milioane de dolari acordat Transnistriei, după ce candidatul pe care îl susţinea a pierdut alegerile prezidenţiale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor