Traian Ungureanu: PDL va asigura, printr-o casă de avocaţi, apărarea celor ameninţaţi de premierul Victor Ponta

Epoch Times România
28.05.2012

Europarlamentarul democrat-liberal Traian Ungureanu a declarat luni, într-o conferinţă de presă, că BPN al PDL a decis să le acorde asistenţă juridică acelor persoane care se simt ameninţate de premierul Victor Ponta, fie că e vorba de "oameni de rând, de candidaţi sau de membri ai administraţiei locale".

Traian Ungureanu a spus că PDL nu doreşte accentuarea instabilităţii în România, aşa cum o face Guvernul Ponta prin declaraţiile pe teme economice şi de justiţie care au ca efect deprecierea leului şi că, drept urmare, conducerea democrat-liberală a convenit că nu este momentul unei moţiuni de cenzură.

"Nu vom ajuta România cu o moţiune de cenzură. (...) Asta nu înseamnă că nu vom apăra legea şi că nu-i vom apăra pe toţi românii care se simt ameninţaţi. Am hotărât, din acest motiv, să apelăm la serviciile unei case de avocatură care-i va reprezenta şi apăra pe toţi cei ameninţaţi de primul-ministru al României, Victor Ponta. Pe toţi cei ameninţaţi, fie că e vorba de oameni de rând, de candidaţi, de membri ai administraţiei locale, de la director la femeia de serviciu", a declarat europarlamentarul PDL.

Traian Ungureanu a argumentat cu o declaraţie recentă pe care Victor Ponta a făcut-o la adresa preşedintelui CJ Suceava, Gheorghe Flutur, prim-vicepreşedinte al PDL.

"Aţi văzut ce cuvinte ales a găsit primul-ministru pentru Gheorghe Flutur. (...) Un prim-ministru nu spune: "am văzut mulţi hoţi în viaţa mea şi Flutur e cel mai mare". Domnul Ponta a spus că nu avea cum să numească un guvern de îngeri, dar a găsit mijloacele să numească un guvern de procurori comunişti care se plimbă prin ţară şi ameninţă în cel mai nedemocratic şi lipsit de demnitate stil pe care l-a avut vreun prim-ministru în România", a afirmat Ungureanu.

Democrat-liberalul a adăugat că "domnul Ponta circulă ca un procuror cu cătuşele după el prin ţară".

"Ar fi bine să le ducă la Bruxelles, ca să explice acolo, pentru că tot vrea să ajungă acolo, ce fel de prim-ministru este şi ce gândeşte pentru România. Dacă acum fac lucrurile astea, închipuiţi-vă ce ar însemna o guvernare USL întărită prin alegeri", a spus Ungureanu.

Întrebat la ce casă de avocatură se va apela şi dacă serviciile juridice vor fi acordate fără plată, Traian Ungureanu a răspuns că luni sau marţi va fi anunţat numele respectivului cabinet de avocaţi şi că serviciile vor fi asigurate gratuit.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor