Traian Ungureanu: Cu Ponta mergem înspre anii '50.

Traian Ungureanu (PDL). (Lidia Melinte/Epoch Times)
L.M.
28.06.2012

„Cu Ponta mergem înspre anii '50. Pentru cine nu ştie ce au însemnat anii '50, explicaţia este: mergem spre ziua în care poţi fi pedepsit pentru că nu eşti de acord cu guvernul care te-a înşelat.(...) Ponta a întors spatele unei decizii a Curţii Constituţionale care nu făcea altceva decât să constate ce scrie în Constituţie. Decizia Curţii nu poate fi ascunsă, încălcată sau invadată. Nici un şef de guvern nu a făcut asta timp de 22 de ani. Mesajul lui Ponta către români a devenit clar: „Faceţi ca mine. Nu respectaţi legea. Furaţi, ca mine, din cărţile altora. Plagiaţi, înşelaţi, batjocoriţi,” a declarat joi într-o conferinţă de presă, Traian Ungureanu, purtătorul de cuvânt al PDL, solicitând demisia lui Victor Ponta din funcţia de premier.

Europarlamentarul PDL a numit acest lucru trădare pentru ca atacul asupra statului român e din interiorul statului român.

El a mai spus ca Victor Ponta a plecat la Bruxelles („în inima Europei”) „după ce şi-a scos ţara din Europa.”

Traian Ungureanu a pus la îndoială necesitatea ordonanţelor de urgenţă ale lui Victor Ponta care nu se ocupă nici de economie, nici de salarii, nici de pensii, care sunt acum nişte promisiuni deja distruse în Parlament de USL.

„Catalogul abuzurilor şi infracţiunilor anti-democratice ale guvernului USL e şocant. Victor Ponta mută instituţiile cum îi trece prin cap: a luat ICR şi l-a dus în subordinea Parlamentului, după care a luat Monitorul Oficial şi l-a scos din subordinea Parlamentului. Monitorul Oficial e organul în care se publică legile şi locul lui a fost şi este locul în care se fac legile, în Parlament. Nimeni n-a îndrăznit să scoată Monitorul Oficial din subordonarea Parlamentului. Chiar şi comunistii- au lăsat acolo unde l-au găsit, în Parlament, ” a mai spus purtătorul de cuvânt al PDL.

Traian Ungureanu a afirmat că „cu Ponta mergem înspre anii 50”, iar guvernul USL face acest lucru pentru că „nu ştie să guverneze decât dacă pune mâna pe tot şi pentru că vrea să-şi ascundă incompetenţa şi minciunile.”

Ca exemple de proastă guvernare a USL, Ungureanu a pomenit de ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, „care se răzgândeşte zilnic şi îşi bate joc de examene, de elevi şi de părinţii lor” făcând din testele naţionale o comedie şi exemplul ministrului de Externe, Andrei Marga, „care ignoră decizia Curţii Constituţionale şi se transformă în agentul de turism al lui Victor Ponta.”

Traian Ungureanu şi-a încheiat declaraţia de presă cu un apel către „toţi apărătorii adevărului şi libertăţii- de dreapta, de stânga sau fara culoare politică”, fie că sunt din PDL, UDMR, UNPR, PNL („cu liberalii lui adevăraţi”) şi „oamenii care mai au cap, în PSD”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor