Traian Băsescu: România se poate reface, nu putem sta la nesfârşit aşa cum au hotărât Stalin şi Hitler

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Reunificarea României este obiectivul naţional major al României, pentru realizarea căruia este nevoie de curaj, este părerea fostului preşedinte Traian Băsescu, făcută publică în cadrul şedinţei reprezentanţilor organizaţiilor judeţene ale PMP din regiunea Sud Muntenia.

„Nu sunt dintre aceia care spun că actuala clasă politică şi-a încheiat misiunea, are misiunea ei şi prima ei misiune este să fie bătută în următoarele alegeri. Fără a denigra trecutul politic, pentru că aş denigra propriul meu trecut politic, trebuie să spunem că am avut o clasă politică ce şi-a îndeplinit principalele obiective, aşa cum este ea, cu defectele şi cu calităţile ei. Cert este că această clasă politică a dus România în NATO, a dus România în Uniunea Europeană. Dar ne trebuie ceva mai mult, iar clasa politică ce a participat la tranziţie nu are curaj pentru obiectivul naţional major al României, obiectivul unirii cu Republica Moldova. Acesta este obiectivul major al unui partid serios”, a declarat fostul preşedinte al României.

Potrivit agerpres.ro, fostul şef al statului, consideră Partidul Mişcarea Populară un partid al viitorului, care ar putea să schimbe istoria, distorsionată de Stalin şi Hitler.

„Aş vrea ca acest partid, care îmi este partener, să-şi asume obiective cu adevărat demne de un partid al viitorului, iar realizarea unirii cu Republica Moldova este un obiectiv demn de un partid al viitorului. (...) Refacerea integrităţii teritoriale a statului român este un obiectiv demn de un partid care vrea să facă ceva, un partid care vrea să schimbe istoria ţării. Am pierdut Basarabia în urma deciziei a doi criminali, Stalin şi Hitler, şi nu putem sta la nesfârşit aşa cum au hotărât ei”, a adăugat Băsescu, în cadrul aceleiaşi întâlniri.

În opinia fostului preşedinte, „ România se poate reface. Nu este un gând utopic”, mai ale cu toate evenimentele petrecute la Chişinău în ultima perioadă. „ Lucrurile se mişcă şi dacă tot se mişcă este momentul să le şi împingem puţin în direcţia în care trebuie să meargă”, a subliniat Traian Băsescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.