Traian Băsescu îndeamnă autorităţile din RM să mizeze în continuare pe sprijinul României

Traian Băsescu, Preşedintele României (Epoch Times România)
Epoch Times România
15.11.2013

"Mizaţi pe tot sprijinul onest al României în toate procesele care urmează", a declarat joi, la Bucureşti, preşedintele României, Traian Băsescu, la întrevederea cu premierul Iurie Leancă. Potrivit Biroului comunicare şi relaţii cu presa al Guvernului, oficialii au discutat despre sprijinul României în procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, proiectele energetice în derulare şi cele de perspectivă.

"Este foarte important să ducem la bun sfârşit proiectele de interconexiune a sistemului de gaze şi cel energetic şi mizăm în acest sens pe sprijinul României", a spus Iurie Leancă.

În context, Traian Băsescu a declarat că România va susţine în continuare Moldova în procesul de modernizare şi va avea un mesaj mai puternic la Bruxelles în favoarea integrării europene a Republicii Moldova. Totodată, părţile au abordat subiectul reconstrucţiei a două poduri distruse în timpul celui de-al Doilea Război Mondial: unul la Ungheni, pentru transport rutier, şi altul în raionul Leova.

Vineri dimineaţă Iurie Leancă şi omologul său român Victor Ponta pleacă la Bruxelles, unde vor avea o întrevedere cu Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso. De asemenea, şeful Guvernului de la Chişinău se va întâlni cu preşedintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, pentru a discuta agenda europeană a Moldovei.

În a doua jumătate a zilei, Iurie Leancă va purta discuţii separate cu vicepreşedintele Comisiei Europene, Siim Kallas, care este comisar pentru Transporturi, dar şi cu Cecilia MalmstrAśm, comisar European pentru Afaceri Interne. Premierul este însoţit de vicepremierii Natalia Gherman şi Valeriu Lazăr.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor