Traian Băsescu, despre dictatorul Coreei de Nord: "Cred că Kim Jong-un nu mai trăieşte"

Dictatorul comunist Kim Jong-Un salută la parada militară marcând 100  de ani de la naşterea bunicului său, infamul Kim Ir Sen. 15 aprilie 2012
Dictatorul comunist Kim Jong-Un salută la parada militară marcând 100 de ani de la naşterea bunicului său, infamul Kim Ir Sen. 15 aprilie 2012 (Ed Jones / AFP / Getty Images)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a opinat, duminică, la România Tv, că liderul nord-coreean Kim Jong-un a murit, dar că moartea acestuia este încă ţinută sub tăcere până când se va decide cine îi va urma la putere dictatorului nord-coreean.

Traian Băsescu a adăugat că, în opinia sa, puterea nu va fi preluată de către sora dictatorului de la Phenian, întrucât "este extrem de greu ca un stat înapoiat cum este Coreea de Nord să vii cu o femeie peste un stat militarizat".

"Cred că Kim Jong-Un nu mai trăieşte. Se menţine misterul până când structurile militare vor decide urmaşul", a opinat europarlamentarul.

Totodată, fostul şef de stat a adăugat că nu crede că "un stat atât de militarizat cum este Coreea de Nord nu are alternative militare".

"Problema este de frică. Au riscul să nu reuşească cei care au altă idee decât urmaşul. Urmaşul care este sora sau nepoata, cu certitudine revendică locul. Cred că ei cumpără timp ca să tranşeze lucrurile. Este extrem de greu ca un stat înapoiat cum este Coreea de Nord să vii cu o femeie peste un stat militarizat", a mai afirmat Traian Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne