"Trădătorii la puşcărie!" Dodon, Greceanîi şi Chicu, huiduiţi de mulţime la ceremonia de învestire a Maiei Sandu

Moldova este ţara oamenilor buni care muncesc onest, nu fură din buzunarul vecinului şi nu fac averi pe nefericirea altora, a declarat Maia Sandu la învestirea în funcţie.
Zinaida Greceanîi, Igor Dodon şi Ion Chicu
Zinaida Greceanîi, Igor Dodon şi Ion Chicu (facebook.com/Dodon Igor)

Preşedinta Parlamentului Zinaida Greceanîi şi fostul premier Ion Chicu au fost huiduiţi joi, 24 decembrie, în faţa Palatului Republicii, atât la venire cât şi la plecare de la ceremonia de depunere a jurământului şi învestirea în funcţie a Maiei Sandu.

Deşi Igor Dodon nu a participat la ceremonia festivă de învestire, acesta a fost huiduit de către mulţime atunci când a părăsit clădirea Preşedinţiei după ceremonialul militar protocolar de transmitere a puterii noului preşedinte al Republicii Moldova, Maia Sandu.

Oamenii adunaţi în preajma Palatului Republicii şi a Preşedinţiei au scandat: „Iuda!”, „Trădătorii!”, „Aţi vândut ţara!”, „La puşcărie!”, „Hoţii Moldovei!”, „Ruşine!”.

Fiind înconjurat imediat de un cordon de mascaţi, Igor Dodon a părăsit în grabă sediul instituţiei prezidenţiale.

După ce a depus jurământul la ceremonia festivă de la Palatul Republicii, Maia Sandu înconjurată de zeci de oameni care scandau „Bravo!”, „Victorie!”, „Maia Sandu şi poporul!” a mers pe jos spre monumentul lui Ştefan cel Mare unde a depus flori apoi s-a îndreptat spre Preşedinţie.

În Scuarul Europei, Maia Sandu a fost întâmpinată de către ansamblul Surorilor Osoianu care au felicitat-o, i-au cântat colinde cu urări de Crăciun, iar copii şi adulţi au folosit ocazia pentru a se apropia de noul preşedinte al R. Moldova şi a-i dărui crizanteme galbene, urându-i mult succes.

La ceremonia de învestire, noua şefă a statului a subliniat printre altele că Moldova este ţara oamenilor buni. A oamenilor care muncesc onest, nu fură din buzunarul vecinului, nu fac averi pe nefericirea altora. „Vă văd, vă cunosc, ştiu că sunteţi mulţi. Şi orice preferinţe politice aţi avea, orice limbă maternă aţi vorbi, orice etnie aţi fi, vă promit că vă voi respecta pe toţi. Sunt preşedintele vostru şi puteţi conta pe mine.”

„Moldova este ţara oamenilor buni, iar în ţara oamenilor buni fiecare reuşeşte! Acesta este crezul pentru care vom lucra împreună în următorii patru ani! Acesta este angajamentul meu faţă de voi, pe care îl iau cu inima deschisă şi cu coloana dreaptă”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe