Tomac cere ca premierului Moldovei să-i fie retrasă cetăţenia română

Eugen Tomac
Eugen Tomac (Epoch Times România)

Liderul PMP, Eugen Tomac, cere autorităţilor să îi retragă cetăţenia română premierului moldovean Ion Chicu, după ce acesta a numit România ”cea mai coruptă ţară din Europa” şi l-a atacat pe europarlamentarul Siegfried Mureşan.

Potrivit lui Tomac, nu avem de a face doar cu un atac la adresa lui Mureşan ci cu atac abject la adresa României şi UE.

"După atacurile de astăzi ale premierului moldovean Chicu la adresa României şi a Uniunii Europene, cred că răspunsul nostru prompt trebuie să fie retragerea cetăţeniei române.

Nu poţi fi şi cetăţean UE, şi propagandist în stil sovietic la Chişinău.

Limbajul folosit la adresa unui lider PPE arată cât de mult le place unor politicieni din R. Moldova statutul de slugă.

Aici nu este vorba doar de un atac la adresa lui Siegfried Mureşan, ci despre modul absolut abject în care un exponent al Federaţiei Ruse atacă România şi Uniunea Europeană", scrie, pe Facebook, Tomac.

Postarea lui Tomac vine în contextul în care vineri, premierul R. Moldova, Ioan Chicu, a acuzat România că ar fi cea mai coruptă ţară din Europa. El a continuat cu critici legate de gestiunea coronavirusului şi a scris pe Facebook că doar judeţul Suceava are un număr de infectaţi cu COVID 19 cât jumate din numărul de bolnavi înregistraţi în toată Republica Moldova, relatează G4Media.

Atacul lui Chicu a venit ca replică la criticile europarlamentarului român Siegfried Mureşan, care acuzase regimul pro-rus de la Chişinău că nu implementează reformele pe care şi le-a asumat pentru a primi banii pe care i-a cerut Uniunii Europene şi României.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne