Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume

Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume
Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume (Facebook)

Tocăniţa de legume cu ciuperci este binevenită mai ales în perioada postului creştin, atunci când nu se consumă carne, dar şi în restul zilelor când o puteţi prepara după bunul plac şi cu ce ingrediente doriţi. Spornică şi uşor de pregătit, tocăniţa de ciuperci cu legume este un prânz gustos şi extrem de sănătos.

Reţetă pentru 4 persoane

Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume - Ingrediente

- ceapă albă - 2 bucăţi

- morcov - 2 bucăţi

- vinete - 1 bucată

- ardei gras - 2 bucăţi

- ciuperci - 500 g

- roşii - 4 bucăţi

- ulei de floarea-soarelui - 100 ml

- usturoi - 2 căţei

- pătrunjel - 1 legătură

- sare, piper, condimente

Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume - Mod de preparare

Ceapa se toacă mărunt (solzişori), sau dacă doriţi în felii subţiri. Morcovul se taie în rondele subţiri, sau se poate rade, după preferinţe. Ardeii, roşiile şi vânăta se taie in cubuleţe şi se pune dupa ce a fost lăsată puţin cu sare.

Se pune ceapa la călit, iar când a devenit moale se adaugă morcovul şi vânata. Se călesc împreună cam 5 min după care se adaugă ardeiul gras şi ciupercile. Se adaugă sare, piper, după gust, şi se lasă la fiert până când lichidul scade şi legumele s-au înmuiat bine. În cazul în care legumele nu sunt bine pătrunse se mai adaugă puţină apă şi se mai fierbe. Se adaugă căţeii de usturoi tocaţi şi roşiile decojite şi tăiate cubuleţe şi se fierbe până mai rămâne puţin lichid. Apoi se adaugă şi pătrunjelul tocat mărunt.

Tocăniţă de post cu ciuperci şi legume - Mod de servire

Tocăniţa se poate servi caldă sau rece, după gust!

Poftă mare!

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.