Toader: L-am avut student pe Danileţ, părea normal. A devenit un comediant în Justiţie. L-au exclus târziu din magistratură

Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei),
Tudorel Toader (Ministrul Justiţiei), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Fostul ministru al Justiţiei Tudorel Toader a comentat, în emisiunea Sorinei Matei de la Aleph News, controversata decizie de excludere a lui Cristi Danileţ din magistratură, luată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii.

"Eu pe Danileţ îl ştiu din vremea studenţiei. L-am avut student, l-am cunoscut bine în calitatea aceea şi în perioada aceea când părea că este un om normal, care va avea o evoluţie normală. În timp, el a devenit un comediant în Justiţie, el este cel mai activ politician din Justiţie.

În rest, CSM cu competenţele lui, Înalta Curte va aprecia, dar să nu ne amăgim că întotdeauna aprecierile sunt cele corecte.

Nu merită atât de multă atenţie nici cazul acesta, nici Danileţ, eu sunt surprins că l-a exclus din magistratură, dar sunt surprins că l-a exclus atât de târziu, pentru că el n-are profilul şi structura unui magistrat de carieră", a declarat Tudorel Toader.

Cazul Danileţ

Reamintim că judecătorul Cristi Danileţ a fost exclus din magistratură pentru două postări făcute pe TikTok: una în care tăia gardul verde şi alta în care curăţa o piscină.

Cazul a stârnit revoltă în rândul opiniei publice, în contextul în care Danileţ este un judecător cunoscut pentru poziţiile sale critice în momente cheie pentru justiţie, ca de exemplu mutilarea Codurilor Penale şi a Legilor Justiţiei de către PSD. Situaţia a atras atenţia Comisiei Europene, precum şi a Ambasadei SUA.