Titus Corlăţean va avea o întrevedere cu omologul lituanian

Titus Corlăţean, ministrul Afacerilor Externe (Epoch Times România)
Epoch Times România
09.01.2013

Ministrul de externe, Titus Corlăţean, va participa, în perioada 10-11 ianuarie, la reuniunea informală „Snow Meeting”, care se desfăşoară anual la Trakai (Lituania), ocazie cu care va avea o întrevedere cu omologul lituanian, Linas Linkevičius, informează MAE.

Ediţia din acest an are loc în contextul preluării Preşedinţiei Consiliului UE de către Lituania în a doua parte a anului 2013 şi cu ocazia marcării a 10 ani de la adoptarea Strategiei Europene de Securitate şi va pune accent pe aspectele ce ţin de securitatea europeană, precum şi pe evoluţiile din vecinătatea estică.

În contextul participării la reuniunea de la Trakai, şeful diplomaţiei române susţine o alocuţiune în cadrul sesiunii intitulate „10 years of European Security Strategy – does it still serve this purpose?”.

La reuniunea informală „Snow Meeting”, vor participa miniştrii de externe din ţările nordice, baltice, central şi vest-europene, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi formatorilor de opinie din Europa şi SUA.

În marja participării la acest eveniment, ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, va avea o întrevedere bilaterală cu omologul lituanian, Linas Linkevičius.

Cei doi miniştri vor aborda teme de interes comun ale relaţiei bilaterale, cu accent pe cooperarea economică, deţinerea de către Lituania a Preşedinţiei Consiliului UE, Politica Europeană de Vecinătate, securitatea energetică a UE şi extinderea NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor