Titus Corlăţean a inaugurat luni Biroul Consular de la Erbil, Irak

Titus Corlăţean a inaugurat luni Biroul Consular de la Erbil, Irak.
Titus Corlăţean a inaugurat luni Biroul Consular de la Erbil, Irak. (www.mae.ro)
Epoch Times România
05.11.2012

La ceremonia de inaugurare au participat ministrul de interne al Guvernului Regiunii Kurdistan din Irak, Kerim Sinjari şi guvernatorul din Erbil, Nawzad Hadi, precum şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, ai mediului de afaceri şi ai mass-media, informează MAE.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat importanţa deschiderii acestei reprezentanţe diplomatice în Regiunea Kurdistan din Irak, pentru îmbunătăţirea activităţii de acordare de asistenţă şi protecţie consulară cetăţenilor români şi servicii consulare pentru cetăţenii irakieni din circumscripţia oficiului.

Cu această ocazie, ministrul Titus Corlăţean s-a declarat încrezător că deschiderea Biroului Consular Erbil va încuraja şi mai mult companiile româneşti să dezvolte legături în regiune, va ajuta la o mai bună înţelegere a realităţilor din teren şi va facilita dezvoltarea cooperării în domenii precum educaţie şi cultură.

În cadrul convorbirilor cu reprezentanţii conducerii Regiunii Kurdistan din Irak, prezenţi la acest eveniment, au fost abordate aspecte de interes pentru aprofundarea cooperării economice, participarea agenţilor economici români la reconstrucţia zonei, acordarea de asistenţă.

Totodată, în contextul vizitei, a fost semnat un acord de înfrăţire între judeţul Braşov şi guvernoratul Erbil. Acordul a fost semnat în prezenţa ministrului de externe român şi a ministrului de interne al Guvernului Regional Kurdistan, de preşedintele Consiliului Judeţean Braşov, Aristotel Căncescu, şi guvernatorul din Erbil, Nawzad Hadi.

Circumscripţia consulară cuprinde guvernoratele Duhok, Erbil şi Sulaymaniyah.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor