Timiş: Începe Raliul Criminaliştilor, ediţia a XV-a

Epoch Times România
25.05.2012

Raliul criminaliştilor se află la startul celei de-a XV-a ediţii, care debutează vineri, la Timişoara, şi se va avea destinaţia finală la Băile Felix.

Cel mai râvnit loc din concurs este ultimul, care este premiat cu o oală de lut, iar care cei care vor fi desemnaţi codaşii clasamentului vor trebui să revină anul următor cu oala plină de sarmale.

Evenimentul este organizat de Serviciul Criminalistic Timiş în colaborare cu Asociaţia Sportivă Timpolis şi SNPPC-Biroul Teritorial Timiş şi se va derula pe parcursul a trei zile, reunind 25 de echipaje formate din poliţişti ai Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş şi invitaţii lor, patru dintre echipaje având la volan piloţi femei.

Concurenţii vor urma un traseu de câmpie, pe ruta: Timişoara - Arad - Chişineu Criş - Salonta - Tinca - Băile Felix.

"În cadrul concursului, participanţii vor trece prin cinci probe care vor fi susţinute pe întreaga perioadă a raliului. Prima probă este cea de carting, care va avea loc în Timişoara şi va fi urmată de proba de îndemânare auto desfăşurată în comuna Giarmata. Cel de-al treilea test este proba de regularitate în care concurenţii trebuie să meargă cu o viteză impusă de 30 km(oră şi care se va desfăşura pe un anumit traseu din judeţul Bihor, necunoscut de participanţi", a declarat Mădălina Mezdrea, purtător de cuvânt al Poliţiei Timiş.

Odată ajunşi la destinaţie, concurenţii vor trebui să treacă prin una dintre cele mai grele probe, respectiv testul de perspicacitate, din prima seară de concurs, la care vor fi supuşi atât piloţii, cât şi însoţitorii lor. Această probă este considerată de foc, deoarece oboseala acumulată de unii dintre candidaţi îşi va spune cuvântul.

Ultima probă este cea de tir sportiv, care se va desfăşura a doua zi de dimineaţă şi aparţine exclusiv copiloţilor, deoarece numai aceştia vor susţine proba, fiind susţinuţi doar moral de piloţi.

În ultima zi de concurs va avea loc festivitatea de premiere, unde participanţii vor primi cupe, diplome şi medalii în funcţie de locul obţinut în cadrul concursului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor