Theresa May cere laburiştilor să susţină “ultima şansă” pentru realizarea Brexitului

Premierul britanic Theresa May (st) şi liderul Laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn
Premierul britanic Theresa May (st) şi liderul Laburiştilor britanici, Jeremy Corbyn (Getty Images)

Premierul britanic Theresa May i-a cerut liderului Laburiştilor, Jeremy Corbyn, să susţină acordul pentru Brexit după ce a acordat unele concesii, inclusiv şansa de a vota organizarea unui al doilea referendum, potrivit Reuters.

“Am arătat astăzi că doresc să fac compromisuri pentru a oferi poporului britanic Brexitul”, a precizat May într-o scrisoare, cu data de 21 mai, pe care premierul i-a adresat-o lui Corbyn referitoare la acordul de retragere din Uniunea Europeană.

“Acordul de retragere este ultima şansă de a face acest lucru. Vă cer să acceptaţi şi dumneavoastră un compromis pentru a putea realiza ce au promis ambele noastre partide în declaraţiile proprii şi pentru a reclădi încrederea în politică noastră”, a mai susţinut May.

Corbyn a declarat marţi că partidul său nu ar putea vota în favoarea acordului pentru Brexit, susţinând că noua propunere a premierului May este în mare parte aceeaşi poziţie pe care a avut-o guvernul în cadrul discuţiilor cu opoziţia care s-au prăbuşit săptămâna trecută.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe