The Hill: Acelaşi fotograf ar fi imortalizat atacurile din Munchen şi Nisa

Într-o mişcare ce ar putea supăra TIsraelul, un oficial american a discutat pe contul său de Twitter despre faptul că un fotograf israelian a fost prezent la atacurile teroriste din Nisa şi München, ridicând semne de întrebare asupra acestei aparente coincidenţe.
Nouă persoane ucise în Munchen şi alte 21 rănite.
Nouă persoane ucise în Munchen şi alte 21 rănite. (Facebook, Hot97)
Andrei Popescu
25.07.2016

Conform unui articol publicat de The Hill, fosta reprezentantă democrată din Georgia, Cynthia McKinney, părea, într-un mesaj postat sâmbătă pe Twitter, să facă o legătură între un fotograf din Israel şi atacurile teroriste recente din Franţa şi Germania.

“Acelaşi fotograf israelian fotografiază tragediile din Nisa şi München”, a declarat McKinney, care a fost nominalizată de către Partidul Verzilor la alegerile prezidenţiale din 2008. McKinney a inclus în mesajul ei un material video pe această temă.

În timpul atacului din Nisa, Richard Gutjahr a filmat întregul incident dintr-un balcon al Hotelului Westminster, situat chiar lângă strada unde aveau loc ceremoniile ocazionate de Ziua Naţională a Franţei.

De asemenea, fotograful israelian a furnizat principalelor agenţii media occidentale rapoarte extinse despre atacul din München, postând imagini şi materiale video pe contul său de Twitter. Unele dintre mesajele sale au fost ulterior şterse, împreună cu pozele.

“Cât de probabilă poate fi această coincidenţă? Vă aduceţi aminte de Dancing Israelis?”, a susţinut McKinney, făcând referire la un incident din 11 septembrie, când mai multe persoane care păreau să fie din Orientul Mijlociu au fost surprinse într-un material video sărbătorind prăbuşirea celor Două Turnuri Gemene.

Materialul video pe care l-a postat aceasta pe Twitter conţinea un articol cu titlul: “Acelaşi foto-propagandist israelian pre-poziţionat în Nisa se află ACUM la MUNCHEN”.

Nisa în Franţa şi München în Germania au fost punctele unde s-au desfăşurat atacuri în ultimele câteva săptămâni.

Materialul video se referă la Richard Gutjahr, care a fotografiat ambele atacuri. Bărbatul care narează materialul video a declarat că faptul că aceeaşi persoană s-a aflat în ambele locaţii este un lucru “neglijent”.

“Faptul că s-a întâmplat ca acest tip să fie la ambele [evenimente], cu siguranţă nu este o coincidenţă”, a susţinut vocea bărbatului care a narat materialul video.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor