Teodorovici trece Vama sub autoritatea lui personală

Eugen Teodorovici (Ministrul Finanţelor Publice),
Eugen Teodorovici (Ministrul Finanţelor Publice), (Florin Chirilă/Epoch Times)

Vama va fi scoasă din subordinea Administraţiei Naţionale de Administrare Fiscală (ANAF) şi va fi o structură separată, sub autoritatea ministrului de Finanţe, a declarat vineri Eugen Teodorovici.

"Se va crea o structură separată, independentă total, sub autoritatea ministrului de Finanţe, deci nu subordonată cuiva. Ce rămâne în ANAF se rearanjează, regiunile dispar ca şi putere, pentru că nu este corect ca să aibă regiunea decizia, când la judeţ e problema. Partea de contestaţii pleacă de la ANAF la Finanţe, pentru că nu ANAF-ul trebuie să judece ceea ce tot ANAF-ul a spus", a explicat Teodorovici, citat de Ziare.com, în cadrul unei întâlniri cu reprezentanţi ai mediului de afaceri şi români plecaţi în străinătate.

Declaraţia lui Eugen Teodorovici a fost făcută la "Ziua Diasporei - Negreşti-Oaş este Acasă", eveniment la care ministrul a participat alături de colegii săi de guvern Natalia Intotero şi Gabriel Leş. Evenimentul a fost organizat în premieră de Primăria oraşului Negreşti-Oaş, în parteneriat cu Fundaţia Romanian Business Leaders, prin RePatriot.