Teodorovici îndeamnă la revoltă în partid: "Dacă acceptaţi ca reforma PSD să înceapă cu un JAF ... noapte bună!" 

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici (Epoch Times România)

Fostul ministru de Finanţe Eugen Orlando Teodorovici a lansat un atac dur la adresa actualei conduceri a PSD şi adresează un apel colegilor săi de partid să se „trezească”, şi să nu mai “simuleze democraţia”. Criticile exprimate de Teodorovici îl au ca principală ţintă pe Marcel Ciolacu, „preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de coloană vertebrală" pe care îl acuză că vrea să fraudeze alegerile în partid.

Concret, fostul şef al Finanţelor Publice susţine că, deşi Ciolacu “a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD - prin moţiune”, totuşi “nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie”.

Mai mult, în mesajul publicat miercuri seara pe Facebook, social-democratul susţine că actuala conducere interimară a PSD este una “ilegitimă” care, prin acţiunile sale, arată că “urmăreşte transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de ‘partid de buzunar’”.

Teodorovici aminteşte cu acest prilej că are intenţia de a candida la alegerile pentru conducerea partidului şi că a cerut “insistent respectarea (măcar acum!) a STATUTULUI PSD în privinţa drepturilor forului decizional suprem: CONGRESUL PSD!”, referindu-se, afirmă el, la “dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului şi de a decide în privinţa alegerii sau revocării conducerii PSD”.

Redăm mai jos postarea integrală a lui Teodorovici:

„PSD, trezeşte-te‼️

Te târăşti simulând democraţia sau te ridici ca o forţă democratică ce poate schimba România în bine?

PSD NU este un partid de laşi şi trădători, iar organizaţiile, membrii şi susţinătorii săi de la nivel local, judeţean şi, sper, chiar şi de la centru, NU se pot preda în faţa acestei imense FRAUDE pe care unii o pregătesc de la preluarea ilegală a conducerii PSD în urmă cu 9 luni‼️

Dacă PSD acceptă ca primul pas către REFORMĂ să înceapă cu un mare FURT, atunci nu mai există nici speranţă, nici salvare, căci de onoare şi moralitate nu mai poate fi vorba!

Mi-am anunţat intenţia de a candida la alegerile pentru conducerea partidului şi am cerut insistent respectarea (măcar acum!) a STATUTULUI PSD în privinţa drepturilor forului decizional suprem: CONGRESUL PSD! Şi mă refer la dreptul de a vota orice modificare a Statutului partidului şi de a decide în privinţa alegerii sau revocării conducerii PSD (pentru cei interesaţi, fac referire la articolele 119 şi 121 din Statutul PSD în vigoare la data de 29 iunie 2019, care nici măcar nu este publicat pe site-ul oficial al partidului!).

Aşa-zisa conducere interimară, prin vocea unui aşa-zis preşedinte pretins fondator, fără prestanţă şi lipsit de 'coloană vertebrală', a anunţat de ceva vreme o nouă formulă de organizare a alegerilor pentru conducerea PSD, prin MOŢIUNE, adică o candidatură în echipă. Dar nu s-a grăbit (în cele 9 luni!) să adopte această modificare a Statutului partidului prin votul majorităţii, adică al Congresului PSD, ci doar prin decizia Comitetului Executiv Naţional, şi aceasta luată pe fugă abia acum câteva zile, în data de 30 iulie. Tot atunci s-au stabilit şi data alegerilor, pe 22 august, dar şi Regulamentul privind depunerea candidaturilor (până vineri, 7 august, ora 16.00!).

Sunt, poate, detalii care pe mulţi dintre membrii acestui partid nu îi privesc direct, dar care, din păcate, afectează fundamental esenţa democraţiei prin lipsa de transparenţă în luarea deciziilor în acest partid. Este noua politică a unei 'conduceri' interimare ilegitime care, prin acţiunile sale de până acum, nu a demonstrat decât că urmăreşte transformarea PSD într-un partid care să servească scopului celor ce vor să-l aducă la nivelul de 'partid de buzunar' şi să poată servi mult mai uşor intereselor politice conjuncturale!

Totuşi, vă rog să vă puneţi măcar o întrebare: mai aveţi sentimentul că opinia voastră contează şi că vă simţiţi cu adevărat reprezentaţi de un 'preşedinte' interimar pe post de marionetă în mâna unui ventriloc politic?

Şi vă mai rog să vă gândiţi ce aţi răspunde voi, nu ventrilocul, la alte câteva întrebări:

- Vreţi ca Statutul PSD să fie respectat?

- Vreţi ca deciziile legate de modificarea Statutului PSD să fie, în continuare, luate de Congresul PSD?

- Vreţi ca votul Congresului să fie în conformitate cu Statutul, adică secret?

- Aveţi încredere că votul pentru alegerea conducerii PSD, din 22 august, va fi unul corect?

Ştiţi, bunăoară, că prin hotărârea cexn din 30.07.2020 s-a modificat STATUTUL PSD, încălcându-se astfel chiar prevederile Statutului de la art. 119, alin. 1, conform cărora doar CONGRESUL PSD: 'adoptă sau modifică, prin hotărâre, Statutul PSD, cu votul a cel puţin 2/3 din numărul delegaţilor prezenţi'?

Mai contează, stimaţi colegi şi membri PSD, că prin aceeaşi hotărâre a cexn (NU a Congresului!) s-au adus modificări ale Statutului partidului aprobat în data de 29 iunie 2019, de la, să zicem, minore redenumiri ale structurilor de decizie judeţene, de sector şi centrale, până la modificări ale componenţei structurilor de conducere ale partidului de la nivel judeţean şi central?Vă interesează faptul că acelaşi cexn, actual Consiliu Politic Naţional, a decis ca în structura centrală de conducere vor fi 16 membri, faţă de 19 şi a redus numărul vicepreşedinţilor din partea celor 8 regiuni de la doi la unul singur, renunţând şi la principiul european al egalităţii de gen (prevăzut în Statut la alin. 6 de la art. 119)?

Dacă acceptaţi ca REFORMA PSD să înceapă cu un JAF ... noapte bună!

Vreau să cred că sunt mult mai mulţi cei care vor avea curajul să spună NU organizării unui CONGRES NESTATUTAR de către o 'conducere interimară' ilegitimă‼️

Eu îmi voi depune candidatura NUMAI în condiţii de legalitate, conform prevederilor STATUTULUI PSD‼️”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne