Tensiuni în şedinţa PNL pe împărţirea prefecţilor. "NU abordaţi negocierile gândindu-vă că noi vom fi în 2024 la braţ cu PSD-ul" (SURSE)

Florin Citu si Nicolae Ciuca - gov.ro
Florin Citu si Nicolae Ciuca - gov.ro (Epoch Times România)

Liderii PNL s-au întrunit, marţi seară, într-o şedinţă de Birou Politic Naţional, pentru a discuta despre evoluţia negocierilor cu PSD şi UDMR.

"Au început negocierile, nu aş vrea să ţinem mult că încă mai discutăm. Sunt cele două variante, discutăm despre prefecţi, nu am ajuns la o concluzie, nu am agreat cum să îi împărţim, de două zile stăm şi discutăm, când o să avem o variantă venim şi v-o prezentăm. Ştiţi foarte bine, vom avea 17 prefecţi, 33 de secretari de stat şi, deocamdată, sunt negociate 22 de companii - entităţi, dar mai sunt de negociat", le-a spus şeful PNL, Florin Cîţu, colegilor săi de partid.

"E varianta să avem prefecţi unde nu avem preşedinţi de Consilii judeţene", a adăugat Cîţu.

Unii dintre liderii PNL, precum Florin Roman şi Cristian Buican, au cerut ca varianta pe care se va merge în negociere să fie stabilită în Biroul Politic Naţional, nu să o negocieze câţiva oameni cu PSD-ul şi ei să fie puşi în faţa unui fapt împlinit.

Şeful PNL a părut că nu agreează această idee, spunând că nu e bine să mergi cu ceva votat în BPN şi apoi să fie nevoie să întorci discuţia.

În discuţie a intervenit şi Emil Boc, care a pledat pentru analiză la nivel naţional şi un mandat flexibil al echipei de negociere.

"Democraţia nu reprezintă doi lupi şi o oaie care votează ce să mănânce la cină. Evident că cei care avem preşedinţi de Consilii Judeţene vrem prefecţi, cei ce nu au preşedinţi de CJ vor şi ei prefecţi, e o decizie complicată, trebuie să avem un echilibru. Ce facem, consolidăm unde avem conducere să vedem că în 2024 avem cele mai mari şanse sau mergem invers să răsară soare şi unde sunt sub dominaţie roşie? Dacă mă întrebaţi pe mine aş merge pe varianta în care să consolidăm ce avem, dar la nivel naţional sunt convins că trebuie să se uite la ansamblul partidului şi să se vadă că poate în unele organizaţii chiar dacă nu ai preşedinte de CJ să nu ai prefect dar să ai în altă parte unde este mai mare nevoie", a declarat Boc.

La ideea lui a achiesat şi un alt lider PNL care a pledat pe analizarea situaţiei fiecărei organizaţii în parte.

"Eu nu cred că vom avea o guvernare de 7 ani cu PSD-ul, să dăm mandat mai mic echipei de negociere. Cred că ar trebui să pornim de la obiective, obiectivele sunt clare, PNL încă îşi mai doreşte să câştige alegerile locale şi parlamentare. Sunt un susţinător a ceea ce a spus domnul Boc, că trebuie făcută o analiză serioasă pe fiecare organizaţie, perspectivele ei şi să ne stabilim obiectivele pe 2024, care sunt organizaţiile în care putem câştiga în 2024", a declarat liberalul.

"Vă rog să nu abordaţi negocierile gândindu-vă că noi vom fi în 2024 la braţ cu PSD-ul", a transmis Ion Dumitrel, de la Alba.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne