Tensiuni în PNL. Iohannis încearcă să-şi impună favorita la Digitalizare, dar filialele din Ardeal se opun [SURSE]

Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele Klaus Iohannis insistă ca Ministerul Digitalizării să fie preluat de Monica Anisie, susţin surse liberale pentru Ziare.com. De altfel, liderul PNL Florin Cîţu a propus-o pe Anisie la sugestia Cotroceniului, nu din proprie iniţiativă.

Însă filialele din Ardeal s-au coalizat şi încearcă să-l impună fie pe Marcel Boloş, fie pe un apropiat al lui Emil Boc. Este pentru prima dată în ultimii doi ani când PNL nu acceptă o numire venită în plic de la Cotroceni.

"Monica Anisie e favorita preşedintelui. Iohannis a pus-o ministru al Educaţiei în Guvernul Orban, peste capul partidului şi al premierului de atunci. Tot Iohannis a trimis-o în tabăra Cîţu la congres, iar acum insistă să fie numită ministru al Digitalizării. Problema e că locul le revine filialelor din Ardeal.

Boloş e o variantă, dar nu are prima şansă, pentru că e apropiat de Bolojan, iar Iohannis nu-l suportă pe Ilie Bolojan. Pe de altă parte, Boloş e agreat de Ciucă, dar şi de o parte din PSD.

Emil Boc trage şi el sfori să-şi pună un apropiat la Digitalizare. Oricum, e pentru prima dată în ultimii ani când partidul nu se supune imediat dorinţei lui Iohannis", susţin surse din conducerea PNL pentru publicaţia citată.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne