Tenis: Roland Garros - Şarapova vrea să redevină nr. 1 mondial

Rusoaica Maria Şarapova, nr. 2 mondial, şi-a exprimat vineri dorinţa de redeveni lideră în clasamentul WTA după o bună performanţă la Roland Garros, singurul turneu de Mare Şlem pe care ea nu l-a câştigat niciodată.
Jucătoarea rusă de tenis, Maria Şarapova (EMMANUEL DUNAND / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.05.2012

Rusoaica Maria Şarapova, nr. 2 mondial, şi-a exprimat vineri dorinţa de redeveni lideră în clasamentul WTA după o bună performanţă la Roland Garros, singurul turneu de Mare Şlem pe care ea nu l-a câştigat niciodată.

"Mi-ar plăcea să ajung acolo (nr.1) încă o dată", a declarat jucătoarea în vârstă de 25 ani, care a mai ocupat această poziţie punctual între 2005 şi 2008.

"Când am revenit după accidentare (după 9 luni de absenţă, în 2009), nu mai ştiu ce clasament aveam, însă mi-am amintit că atunci când eram mai tânără aveam ca obiectiv să devin nr. 1. Mă aflam în situaţia când nu mai aveam clasament, când trebuia să o iau de la capăt. Şi mi-am spus că, dacă am făcut-o o dată, pot să mai încerc să o fac din nou", a adăugat rusoaica.

Două scenarii îi vor permite rusoaicei să regăsească primul loc în clasament la finalul turneului de la Roland Garros: un titlu şi ca actuala nr. 1, belarusa Victoria Azarenka, să nu ajungă în finală. Sau să ajungă în finală, în speranţa că belarusa nu atinge sferturile.

Şarapova vine totuşi încrezătoare pe zgură, ţinând cont că s-a impus la Roma, duminica trecută.

"Mă simt mult mai bine pe această suprafaţă. Mă simt mai puternică fizic, mă deplasez mult mai bine, a subliniat ea. Este minunat să ajungi la Roland Garros cu câteva titluri pe zgură şi să ai câteva zile pentru pregătire".

Şarapova, laureată la Openul Australiei în 2008, la turneul de la Wimbledon în 2004 şi la US Open în 2006, nu a câştigat niciodată la Roland Garros, unde anul acesta va juca în primul meci împotriva româncei Alexandra Cadanţu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor