Tenis: Laura Robson, prima britanică în finala unui turneu WTA în ultimii 22 de ani

Jucătoarea engleză de tenis Laura Robson în finala turneului de la Guangzhou (China). (STR / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
22.09.2012

Jucătoarea engleză de tenis Laura Robson, 18 ani, a devenit vineri prima britanică ajunsă în finala unui turneu WTA începând din 1990, după ce a învins-o cu 6-4, 6-2 pe românca Sorana Cârstea în semifinalele turneului de la Guangzhou (China), anunţă AFP, citată de Agerpres.

Învingătoare a chinezoaicei Li Na la US Open, unde a ajuns până în optimi de finală, Robson a eliminat în această săptămână alţi doi capi de serie, tot din China, Peng Shuai (favorită nr. 7 şi nr. 47 mondial), 7-5, 5-7, 6-2 în sferturi, şi mai ales Zheng Jie, nr. 22 mondial şi favorită nr. 2, 6-3, 6-3 în turul precedent.

În semifinale, britanica, locul 74 în clasamentul WTA, a trecut de Sorana Cîrstea, locul 30 în acest clasament, după o oră şi jumătate. În primul set, ea a condus cu 5-1 după 25 de minute, înainte ca românca să aibă o revenire.

Cea mai tânără jucătoare din Top 100, Robson o va înfrunta sâmbătă în finală pe taiwaneza Su-Wei Hsieh.

Robson este prima britanică ajunsă în finala de simplu a unui turneu WTA după Jo Durie la Newport (SUA) în 1990.

Ea este de asemenea prima britanică ajunsă într-o semifinală de simplu după Anne Keothavong, originară din Laos, la turneul din Luxemburg din octombrie 2011.

Ascensiunea lui Robson confirmă revirimentul tenisului britanic, după victoria scoţianului Andy Murray la US Open, primul titlu de Mare Şlem al unui Britanic din 1936, titlul său olimpic la simplu la JO de la Londra şi finala sa de la Wimbledon din acest an.

Pentru prima oară după 21 de ani, patru jucătoare britanice au figurat simultan, la sfârşitul lui iulie, în primele 100 de locuri în clasamentul WTA: Heather Watson, Keothavong, Robson şi Elena Baltacha.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor