Tenis de masă: Echipa masculină a României, clasată pe locul 5 la Mondialele de juniori, iar echipa feminină, pe 6

(SAMUEL KUBANI / AFP / Getty Images)

La Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Cape Town (Africa de Sud), echipa masculină a României a ocupat locul 5, iar cea feminină a ocupat locul 6.

În meciul decisiv pentru poziţiile 5-6, echipa noastră a dispus de Coreea de Nord cu scorul de 3-1. Cristian Pletea l-a învins pe Kim Song Gun cu scorul de 3-2, Rareş Şipoş s-a impus cu 3-1 în faţa lui Ham Yu Song, Alexandru Manole a fost întrecut de Kim Song Il cu 3-1, iar Pletea a adus punctul decisiv al echipei noastre, după 3-1 cu Ham Yu Song. Tricolorii au fost echipa europeană cel mai bine clasată la Mondiale.

În disputa pentru locurile 5-6, româncele au fost învinse de Franţa cu 3-2, după ce se impusese şi în faza grupelor cu 3-1.

Ambele puncte ale echipei noastre au fost aduse de Adina Diaconu, după 3-2 cu Marie Migot şi 3-2 cu Oceane Guisnel.

Andreea Dragoman a fost întrecută de Guisnel cu 3-2 şi de Migot cu 3-1, iar Andreea Clapă a fost învinsă de Leili Mostafavi cu 3-0.

La ediţia de anul trecut a mondialelor de la Vendee (Franţa), România a cucerit o medalie de bronz la feminin, echipa formată din Adina Diaconu, Andreea Dragoman, Diana Lupu şi Andreea Clapă, îar la băieţi (Cristian Pletea, Rareş Şipoş, Alexandru Manole, Paul Mladin) s-a clasat pe locul cinci.

Competiţia de la Cape Town va continua cu probele individuale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport