Temeri la Kiev: "Lukaşenko se pregăteşte să atace Ucraina cu rachete ruseşti"

Lukaşenko se pregăteşte să atace Ucraina cu rachete ruseşti, scrie presa ucraineană, potrivi căreia un avion de spionaj a fost reperat mai întâi în spaţiul aerian al Bielorusiei după care avioanele ruseşti care transportau rachete au început să sosească în mod susţinut pe aerodromuri bieloruse.
Alexander Lukaşenko
Alexander Lukaşenko (SERGEI GAPON/POOL/AFP VIA GETTY IMAGES)

În următoarele câteva zile, Bielorusia ar putea lansa în Ucraina rachete care au fost deja livrate de Rusia pe aerodromurile bieloruse. Această opinie a fost exprimată de Anton Motolko, fondatorul canalului de telegram Bielorusiaky Guayun, într-un comentariu pentru Canalul 24.

Potrivit acestuia, avioanele de marfă ruseşti zboară în mod activ în Bielorusia. În toate lunile de război dintre Rusia şi Ucraina, acestea au livrat o singură încărcătură în Bielorusia: rachete pentru a-i ataca pe ucrainenii paşnici, a susţinut Motolko.

"Ieri şi astăzi am văzut sosiri de avioane cargo ruseşti. La fel şi avionul AN-124, care poate transporta rachete Tocika-U, iar apoi să le mute în teritoriile ocupate temporar", a declarat fondatorul Guayun din Bielorusia.

În plus, în comunicaţiile radio interceptate se vorbea în mod activ despre ţinte de pe teritoriul ucrainean.

Anterior, Bielorusia a ameninţat cu atacuri cu rachete asupra Poloniei în cazul unei agravări din partea ţărilor NATO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe