Televiziune rusă de stat: "Vom intra în război cu NATO, vom măcina cetăţenii NATO. Nu va exista nicio milă"

Vladimir Solovyov
Vladimir Solovyov (Captura video)
Loredana Diacu
22.04.2022

Un proeminent prezentator de televiziune rus a declarat că invazia Rusiei în Ucraina se apropie de o "nouă etapă", în care Moscova se va afla în război cu NATO şi, prin extensie, cu întreaga lume.

"Cred că operaţiunea militară specială intră într-o nouă etapă. Ucrainenii singuri nu mai sunt de ajuns", a declarat Vladimir Soloviov, potrivit traducerii unui clip video postat, joi, pe Twitter, de Julia Davis de la The Daily Beast şi citat de Insider.

În clipul distribuit pe scară largă, Soloviov a menţionat că ţările NATO au furnizat arme Ucrainei. "Vom vedea nu doar arme NATO fiind atrase în această situaţie, ci şi pe operatorii lor", a avertizat el în timp ce vorbea în emisiunea sa "Seara cu Vladimir Soloviov".

Soloviov, o figură proeminentă a presei de stat şi susţinător al preşedintelui rus Vladimir Putin, a repetat şi amplificat adesea retorica pro-război a Kremlinului pe canalul de stat Russia-1.

În clip, el a menţionat că Rusia "începe să poarte un război împotriva ţărilor NATO".

"Vom măcina maşinăria de război a NATO, precum şi pe cetăţenii ţărilor NATO", a declarat Soloviov. "Când această operaţiune se va încheia, NATO va trebui să se întrebe: "Avem ceea ce ne trebuie pentru a ne apăra? Avem oamenii care să ne apere?"

"Şi nu va exista milă. Nu va exista nicio milă", a adăugat el.

Făcându-se ecoul apelului lui Putin pentru "denazificarea" Ucrainei, Soloviov a spus: "Nu numai că Ucraina va trebui să fie denazificată, dar războiul împotriva Europei şi a lumii dezvoltă un contur mai specific, ceea ce înseamnă că va trebui să acţionăm diferit şi să acţionăm mult mai dur".

Comentariile sale vin în contextul în care mai multe state membre NATO au anunţat că vor furniza trupelor ucrainene arme avansate şi artilerie grea, precum şi pregătire pentru utilizarea acestor echipamente.

De exemplu, SUA trimite în prezent sute de drone "Switchblade" care distrug tancuri, precum şi zeci de sisteme de artilerie cu rază lungă de acţiune numite obuziere. De asemenea, Marea Britanie a declarat că va furniza 120 de vehicule blindate şi sisteme de rachete anti-navă.

Declaraţiile recente ale lui Soloviov privind războiul se aliniază cu ceea ce au prezis unii analişti militari şi critici ai lui Putin: Că liderul rus caută să controleze regiunile de dincolo de Ucraina, în special Europa de Est.

"Trebuie să înţelegem că, în capul lui, Putin nu este în război cu Ucraina", a declarat oligarhul rus exilat Mihail Hodorkovski pentru CNN, pe 4 aprilie. "El este în război cu Statele Unite şi NATO. A spus acest lucru de mai multe ori".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor