Taylor Fritz este primul american care ajunge în finala US Open din 2006

Tenismenul american Taylor Fritz (Getty Images)
Veronica Petrică
07.09.2024

Un american se află în finala US Open pentru prima dată din 2006, după ce Taylor Fritz a triumfat în faţa lui Francis Tiafoe pe 6 septembrie la New York.

Fritz (26 de ani, 12 ATP) a fost condus cu 1-0 şi apoi cu 2-1, dar şi-a revenit şi a câştigat în cinci seturi partida cu Frances Tiafoe (4-6, 7-5, 4-6, 6-4, 6-1).

„Este un vis devenit realitate ... O să dau tot ce pot. Ştiu asta sigur. O să dau tot ce pot să dau”, a adăugat el.

După această victorie, Fritz este primul american care ajunge în finala de simplu masculin de la U.S. Open, după ce Andy Roddick a făcut acest lucru în 2006. Roddick a câştigat turneul în 2003, dar a pierdut în 2006 în faţa lui Roger Federer.

„Acesta este motivul pentru care fac ceea ce fac, motivul pentru care muncesc atât de mult. Sunt în finala U.S. Open”, a declarat Fritz, pe teren, după victorie.

Fritz este, de asemenea, primul american care joacă într-o finală de simplu la un turneu major de când Roddick a participat la finala de la Wimbledon în 2009.

Fritz nu a câştigat niciodată un turneu major, deşi are opt turnee ATP la activ.

„Mi-am spus că dacă nu voi da absolut tot pentru a rămâne în meci şi pentru a vedea dacă nivelul său ar putea scădea puţin, atunci voi regreta foarte mult”, a mărturisit Fritz.

Tiafoe, în vârstă de 26 de ani, clasat pe locul 20, a fost foarte afectat după ce a fost învins de prietenul şi colegul său.

"Este greu. Este foarte, foarte greu de înghiţit. Asta o să doară foarte, foarte tare”, a spus Tiafoe într-o conferinţă de presă după meci. „Am crezut că am fost jucătorul mai bun în seara asta, cu siguranţă”. Tiafoe a spus că, în setul al patrulea, a început să aibă crampe. El a atribuit-o anxietăţii.

Fritz îl va înfrunta duminică pe liderul mondial Jannik Sinner, în vârstă de 23 de ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor