Taxa de pod de la Feteşti pe Autostrada Soarelui va fi suspendată de la 1 iunie. Cum va fi afectat bugetul

Podul de la Feteşti, Autostrada Soarelui
Podul de la Feteşti, Autostrada Soarelui (YouTube Screeshot)

Taxa de pod de la Feteşti pe Autostrada Soarelui va fi suspendată de la 1 iunie şi până cel târziu 31 august, potrivit unui proiect de ordin al ministrului Transporturilor, Sorin Grindeanu, relatează Ziare.com.

Prin urmare, românii vor putea merge în minivacanţa de 1 iunie la mare, dar şi pe parcursul sezonului estival, fără a mai fi nevoiţi să achite această taxă.

Potrivit sursei citate, toate vehiculele sunt vizate de această modificare.

Totuşi, Compania de Infrastructură a anunţat că suspendarea acestei taxe este de aşteptat să producă o gaură la bugetul statului de aproape 52 de milioane de lei.

Mai precizăm că lucrările de reabilitare la Podul peste braţul Borcea, situat pe Autostrada A2, au început încă din luna februarie.

În timpul lucrărilor, conform site-ului citat, calea II de circulaţie, sensul Constanţa-Bucureşti, între km 143 125 şi km 148 315, a fost închisă traficului, iar circulaţia a fost deviată pe Calea I, unde se va desfăşura în ambele sensuri. Sunt prevăzute lucrări precum: frezarea sistemului rutier şi refacerea acestuia, demontarea/montarea parapetului pietonal, refacere trotuar.