Taxa de bariera din Mamaia reintra in vigoare incepand de joi

Turistii vor plati din nou, incepand de joi, taxa de bariera la intrarea in statiunea Mamaia, masura fiind aplicata autoturismelor care nu sunt inmatriculate in judetul Constanta, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Astfel, potrivit autoritatilor locale, fiecare intrare in statiune va costa 3 lei, un abonament pentru 24 de ore va costa 4 lei, unul pentru sapte zile va costa 25 de lei, iar pentru intreg sezonul estival abonamentul costa 250 de lei. Abonamentele vor putea fi achizitionate de la dispeceratele statiilor de taxare aflate la intrarea in statiune.

Taxa de bariera va fi platita de toate persoanele care provin din afara judetului Constanta, iar constantenii care au masini achizitionate in leasing vor beneficia de un permis de libera trecere. De asemenea, si agentii economici care au puncte de lucru in statiunea Mamaia vor primi legitimatii de acces gratuite.

Taxa de acces in statiunea Mamaia a fost introdusa in 2003 si a functionat pana in 2005. Prefectura Constanta a atacat in contencios-administrativ hotararea privind taxa respectiva, iar instanta a anulat-o in 2006, an in care turistii au putut intra in statiune fara sa plateasca vreun ban. Ulterior, primarul Constantei, Radu Mazare, a facut recurs la decizia instantei, iar in 2007 a castigat procesul si a reintrodus taxa de acces in Mamaia.