"Tătuca" Iliescu iese din "silenzio stampa": Cere apropierea de Rusia într-un interviu acordat agenţiei de presă a Kremlinului

Ion Iliescu
Ion Iliescu (Epoch Times România)

Fostul preşedinte Ion Iliescu, acuzat de infracţiuni împotriva umanităţii în dosarele Mineriadei şi Revoluţiei, "a făcut o excepţie" acordând un interviu în exclusivitate unei agenţii de presă ruseşti TASS, cu toate că în ultimii doi ani a fost o prezenţă extrem de discretă pe scena politică a României, potrivit Digi24.ro

„Pe lângă evidenta orientare pro-Vest a României, întotdeauna aţi militat pentru o relaţie normală cu Rusia. Cu toate acestea, evenimentele au avut un curs diferit. Cum evaluaţi starea actuală a relaţiilor bilaterale şi cum ar trebui să arate, de fapt, aceste relaţii?”, a fost una dintre întrebările pe care corespondentul TASS i le-a pus lui Ion Iliescu.

Fostul preşedinte a răspuns că, în prezent, relaţiile dintre România şi Rusia nu pot fi numite normale după niciun criteriu, iar politicienii români ar trebui să înţeleagă importanţa normalizării relaţiilor cu Rusia.

„Relaţiile dintre România şi Rusia nu pot fi considerate normale după niciun criteriu. Vreau să subliniez că viaţa în umbra imperiului nu este convenabilă pentru ţări precum România şi nu toate amintirile istorice sunt plăcute... Sper că politicienii români vor înţelege că normalizarea relaţiilor cu Rusia, pe lângă comerţ şi schimburi culturale, va extinde abilitatea României de a participa la rezolvarea problemelor în ţările vecine, inclusiv în Moldova şi Ucraina, unde, bineînţeles, are interese”.

Precizăm că Ion Iliescu nu a mai acordat interviuri în presa românească în ultimii doi ani, iar la alegerile de anul acesta a preferat să solicite urna mobilă la domiciliu. Iliescu nu s-a prezentat nici la prima şedinţă în care se judeca dosarul Revoluţiei, fostul şef de stat fiind reprezentat de avocatul său în sala de judecată.

Articolul complet aici