Tăriceanu cere modificarea legii electorale: PNL călăreşte elicoptere şi avioane, toate din bani publici, merge peste tot, fără interdicţii

(Facebook)

Preşedintele ALDE, Călin Popescu-Tăriceanu, candidat în cursa pentru Primăria Capitalei, a lansat, miercuri, un atac la adresa PNL, acuzând partidul de guvernământ că profită de epidemia de coronavirus şi cheltuie banii publici pentru a-şi desfăşura campania electorală, mergând “oriunde, oricând, fără nicio interdicţie”.

“Am început strângerea de semnături pentru candidatura la Primăria Generală. În ciuda faptului că oamenii sunt buni, amabili şi primitori, frica de infectare cu virus îşi pune amprenta pe campania electorală. Eu sunt mai norocos pentru că lumea mă recunoaşte şi după voce, dar mă gândesc la zecile de mii de candidaţi care nu au acest avantaj, iar masca îi încurcă în a fi recunoscuţi. În aceste condiţii neobişnuite cu atât mai stupidă îmi pare prevederea care obligă toţi candidaţii ca tocmai în momentul în care începe campania electorală să fie obligaţi să dea jos panotajele de dimensiuni mai mari (bannere, panouri publicitare etc.)”, a susţinut Tăriceanu pe pagina sa de Facebook.

Tăriceanu este de părere că, în condiţiile în care nu se poate desfăşura campania clasică, din uşă în uşă sau prin adunări publice de mari dimensiuni, ar trebui modificată în Parlament legea care îi obligă pe candidaţi să îşi reducă “motoarele” tocmai la începerea campaniei electorale.

“Trebuie să încurajăm orice metodă prin care candidaţii şi programele lor ajung la urechea şi ochiul alegătorului, pentru că altfel facem aceste alegeri degeaba”, a adăugat liderul ALDE.

Totodată, fostul preşedinte al Senatului consideră că păstrarea actualei forme de desfăşurare a campaniei avantajează partidul de guvernământ.

“Profitând de criza de coronavirus, [PNL – n.r.] călăreşte elicoptere şi avioane, toate din bani publici, merge peste tot fără să aibă vreo interdicţie, convoacă pe oricine, oriunde, oricând”, a conchis Tăriceanu, al cărui partid a obţinut, potrivit unui recent sondaj IMAS pe tema intenţiilor de vot, doar 3,4%, cu mult sub pragul electoral.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne