Tăriceanu: Ar fi utilă o cooptare a UDMR într-o viitoare alianţă cu USL

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)

PNL are în vedere o colaborare cu UDMR într-o viitoare alianţă la guvernare cu USL, a declarat deputatul PNL Călin Popescu Tăriceanu, care a participat miercuri la o întâlnire electorală în zona Dorobanţi din Bucureşti.

Liderul UDMR, Kelemen Hunor, afirmase şi el recent că a avut o bună colaborare cu PNL-ul condus de Tăriceanu. Liderul liberal a mai precizat că "aşa cum este situaţia astăzi, de departe cea mai plauzibilă variantă este că USL va câştiga cu mult peste 50%" la parlamentare.

Tăriceanu a mai amintit şi despre intenţia unor lideri ai PDL care ar dori, după alegeri, o alianţă cu un PNL care să nu mai fie condus de Crin Antonescu. Liberalul este de părere că PDL are tot interesul "să intre în cărţi", iar ceea ce declară aceşti lideri democrat-liberali este ceea ce şi-ar dori ei să se întâmple.

"Eu cred că PDL are, sigur, tot interesul să intre în cărţi, şi atunci ceea ce declară reprezintă, cum se spune în engleză, wishful thinking, adică ceea ce şi-ar dori ei să se întâmple", a precizat Tăriceanu.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat miercuri că maghiarii încă nu au stabilit ce se va întâmpla după alegeri şi cu cine se vor alia, acest lucru urmând să fie decis după ce se va afla cine a câştigat scrutinul.

"Noi am avut o colaborare foarte bună, şi trebuie să recunosc acest lucru, cu PDL, cu toate disputele, toate conflictele, facem parte din aceeaşi familie politică, dar noi nu facem înainte de alegeri alianţe cu nimeni, cum nu am făcut în această perioadă de 23 de ani. Am avut o colaborare bună cu PNL, e adevărat că era Partidul Naţional Liberal condus de Călin Popescu Tăriceanu", a afirmat Hunor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne