Epoch Times România

Tăriceanu a fost şi el în vizită la Ponta

Călin Popescu Tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
23.06.2015

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, se pare că a fost plecat într-o vizită neoficială în Turcia, unde l-a vizitat pe premierul accidentat la baschet al României, Victor Ponta.

"Am avut discuţii medicale şi politice. Nu am să le detaliez nici pe unele, nici pe altele. (...) Suntem parteneri politici şi într-o astfel de situaţie nimic nu poate înlocui comunicarea directă, adică nici telefonul, nici mailul", a declarat Tăriceanu.

De când se află pe meleaguri turceşti, premierul Ponta a fost vizitat, potrivit Adevărul, de Liviu Dragnea, de ministrul Sănătăţii, Nicolae Bănicioiu, dar şi de ministrul de Finanţe, Eugen Teodorovici.

Tăriceanu şi-ar fi delegat atribuţiile de preşedinte al Senatului vicepreşedintelui Camerei Superioare, senatorul PSD Ioan Chelaru, pentru zilele de 22 şi 23 iunie, ceea ce ar explicat motivul absenţei sale de la şedinţa de ieri a Parlamentului în care preşdintele Klaus Iohannis a prezentat noua Strategie Naţională de Apărare a Ţării pentru perioada 2015-2019.

De altfel, Tăriceanu nu este de acord cu noua Strategie naţională strategie de apărare, care este construită în mare parte plecând de la realitatea ameninţării Federaţiei Ruse în regiune, pe motiv că aceasta cuprinde o serie de concepte preluate de la fostul preşedinte Traian Băsescu şi goleşte de conţinut activitatea Guvernului, trecându-se la o republică prezidenţială.

În consecinţă, şeful Senatului a anunţat anterior că va propune grupurilor parlamentare ALDE, formaţiunrea rezultată din fuziunea PLR-PC, să voteze împotriva Strategiei naţionale de apărare.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor