Tânără arestată la Moscova pentru că i-a bătut pe poliţiştii OMON (revista presei)

Cazul unei tinere arestate la Moscova pentru comportament violent faţă de poliţiştii ruşi la mitingul opoziţiei din 6 mai este în atenţia presei moscovite de marţi.
Epoch Times România
29.05.2012

Cazul unei tinere arestate la Moscova pentru comportament violent faţă de poliţiştii ruşi la mitingul opoziţiei din 6 mai este în atenţia presei moscovite de marţi. Aleksandra Duhanina, de 18 ani, apare într-o înregistrare video aruncând cu pietre în forţele de ordine. În plus, ea este suspectată că a făcut apel la 'dezordine în masă', relatează Rossiiskaia Gazeta, menţionând că autorităţile promit noi arestări.

Manifestanta, la rândul său, recunoaştea că a participat la mitingul din Piaţa Bolotnaia, organizat în ajunul învestirii lui Vladimir Putin în postul de preşedinte, dar dă asigurări că nu a comis niciun act de violenţă, scrie cotidianul Novîe Izvestia în articolul 'Damele îi bat pe cavaleri'. Anchetatorii afirmă, însă, că deţin o înregistrare în care tânăra aruncă cu bucăţi de asfalt în scutierii OMON.

Pacificatorii din Republica Moldova şi din regiunea separatistă transnistreană nu pot împărţi un pod peste Nistru, titrează Nezavisimaia Gazeta. Reprezentanţii contingentelor de pacificatori din Republica Moldova, Transnistria şi Rusia au început luni, la Odesa, discuţiile vizând zona de securitate pe Nistru. Anterior, Chişinăul i-a acuzat pe pacificatorii transnistreni de provocări la un punct de control. Aşa-zisul ministru al securităţii din Transnistria, Vladislav Finaghin, a declarat că, prin aceste acuzaţii, autorităţile Republicii Moldova urmăresc modificarea formatului misiunii de pacificatori şi retragerea căştilor albastre din Rusia.

Demisia directorului companiei petroliere TNK-BP, Mihail Fridman, constituie un alt subiect în atenţia presei ruse. Fridman a şters-o englezeşte din TNK-BP, titrează Vedomosti. Aflat în funcţia de director din 2009, el şi-a dat demisia în mod neaşteptat şi fără să explice motivele, notează ziarul financiar. Surse apropiate companiei, citate de oficiosul Izvestia, afirmă că Fridman a decis să plece deoarece, 'în absenţa consiliului director, toată responsabilitatea, inclusiv în tribunalele de la Londra, îi va reveni lui'. Acţionarii ruşi ai TNK-BP - consorţiul AAR - au acţionat în instanţă BP pentru încercarea de a încheia un acord strategic cu compania petrolieră Rosneft, neglijând contractul acţionarilor TNK-BP cu compania britanică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor