Tailanda arestează un membru al Hezbollah în urma unui complot terorist

Poliţia din Tailanda a declarat că a dejucat un complot terorist având ca ţintă israelieni şi americani în Bangkok şi a arestat un membru al Hezbollah suspectat de a avea legături cu complotul.
Zona turistică Khao San Road în Bangkok (Saeed Khan / AFP / Getty Images)
Jack Phillips
16.01.2012

Poliţia din Tailanda a declarat că a dejucat un complot terorist având ca ţintă israelieni şi americani în Bangkok şi a arestat un membru al Hezbollah suspectat de a avea legături cu complotul.

Ministrul Apărării Yutthasak Sasiprapa a declarat că complotul în cauză avea ca ţintă zone publice în care se adună de obicei în oraş israelienii şi americanii, a raportat Bangkok Post.

Yutthasak a arătat că agenţia de spionaj din Tailanda a primit un avertisment de la agenţii Mossad-ului israelian cu privire la membrii Hezbollah din Tailanda începând din 18 decembrie. Ei au spus că membrii grupului militant din Liban, etichetat drept o organizaţie teroristă de către Departamentul de Stat american, plănuieşte să atace obiective din Tailanda.

Un oficial al Hezbollah, Ghaleb Abu Zainab, a declarat la televiziunea libaneză Broadcasting Corporation, că persoana care a fost arestată, Atris Hussein, un bărbat suedez-libanez, nu a fost membru al Hezbollah, a raportat the Post.

Un oficial anonim tailandez a declarat pentru ziarul Haaretz: "vânătoarea de oameni este în curs, căutăm suspecţi suplimentari, ceea ce înseamnă că ameninţarea există încă şi consilierile de călătorie funcţionează încă," în ciuda arestării unui suspect. Israelienii au fost sfătuiţi să evite Bangkok-ul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor