Tabăra Cîţu, o nouă strategie anti-Orban: Miniştrii trebuie să accentueze ideea de echipă cu premierul şi preşedintele Iohannis

Florin Cîţu şi Ludovic Orban
Florin Cîţu şi Ludovic Orban (Screenshot)

Echipa lui Florin Cîţu, aflat într-o luptă intensă cu Ludovic Orban pentru şefia PNL, a trasat noi linii directoare cu privire la campania electorală a premierului. Printre altele, susţinătorii lui Cîţu trebuie să găsească modalităţi pentru a ilustra, diferenţele de “clasă” dintre “team Orban” şi “echipa câştigătoare” sau relaţia de încredere dintre preşedintele Klaus Iohannis şi prim-ministru, se arată într-un document cu antetul Guvernului, cancelaria prim-ministrului, consultat de HotNews.ro.

"Exemplu de mesaj tematic: Este singurul premier care şi-a asumat reforme, indiferent de costurile politice, a fost ministru de Finanţe în pandemie, a trecut ţara prin criză în 2020, România are cea mai mare creştere economică din UE. Cifrele nu mint. Şi mai ales, premierul are un partener de încredere: preşedintele Klaus Iohannis. Aici mai ales ministrii trebuie să accentueze ideea de echipă cu premierul şi preşedintele. Asta în timp ce Orban îi are pe Costel Barbu, Virgil Guran sau Ion Ştefan. Trebuie să găsim modalităţi să facem diferenţe de clasă între team Orban şi echipa câştigătoare", este una din direcţia de comunicare făcută la Palatul Victoria, se arată în documentul respectiv.

De asemenea, lideri PNL precum Rareş Bogdan, Dan Vîlceanu, Robert Sighiartău sau Alina Gorghiu sunt îndemnaţi să intre în direct la televiziuni cât mai mult, în timp ce miniştri precum Raluca Turcan, Lucian Boden, Virgil Popescu şi Sorin Cîmpeanu sunt îndemnaţi să promoveze mesaje precum acela că “team Orban” este echipa care divizează.

Totodată, potrivit strategiei taberei lui Cîţu, oamenii de partid sunt îndemnaţi să inunde reţelele sociale cu poze de grup, selfie-uri şi transmisii live, o atenţie specială fiind acordată turneului din aceste zile din Transilvania.

"Turneul din Ardeal este un mare atu pentru #Echipa câştigătoare. Ardealul este cu premierul, trebuie să punctăm ca imagine foarte bine la acest capitol. Iar zilele acestea, şi mai ales ziua de duminică, la Cluj, trebuie să fie festival pe Facebook. Poze, mesaje etc. Vedem dacă găsim şi un mesaj pentru acest turneu. Spre exemplu: ‘Câştigăm big time în Ardeal!'", se mai arată în document.

Nu în ultimul rând, potrivit documentului citat, oamenii lui Cîţu ar cere colegilor din PNL informaţii privind negocierile lui Orban. Mai exact, "orice poate fi folosit pentru a arăta că se tem că pierd", cu promisiunea că informaţiile vor fi transmise mass mediei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne