Suspiciunile despre moartea lui Arafat, din nou în actualitate

O fetita poarta un banner mare prezentindu-l pe fostul lider palestinian Arafat in timpul unui protest in fisia Gaza (JONATHAN NACKSTRAND / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
02.04.2009

După aproape cinci ani de la dispariţia lui Yaser Arafat, decedat - potrivit doctorilor francezi - în urma unei hemoragii cerebrale masive, medici arabi se vor reuni joi în capitala Iordaniei pentru a discuta despre o posibilă otrăvire căreia liderul palestinian i-ar fi căzut victimă, informează AP.

După moartea lui Arafat într-un spital militar situat în apropiere de Paris, în lumea arabă au fost formulate suspiciuni că Israelul l-ar fi otrăvit pentru că îl considera un obstacol în calea semnării unui tratat de pace.

Yaser Arafat, care avea 75 de ani, s-a îmbolnăvit în octombrie 2004, la Ramallah (Cisiordania). El a fost transportat la un spital francez, unde a decedat în 11 noiembrie 2004.

Israelul a dezminţit orice implicare în moartea lui Arafat. Medicii francezi au refuzat să comenteze zvonurile despre otrăvire, sporind însă astfel suspiciunile.

Potrivit chirurgului cardiolog iordanian Abdullah al-Bashir, reuniunea de joi - la care vor participa şapte sau opt medici (între care unii dintre cei care l-au îngrijit pe Arafat când a căzut bolnav) - va încerca să determine dacă circumstanţele în care acesta a murit justifică bănuiala unei otrăviri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor