Sulfina Barbu critică solicitarea ministrului interimar al Educaţiei în cazul Funeriu

Sulfina Barbu (JEAN-CHRISTOPHE VERHAEGEN / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.06.2012

Deputatul PDL Sulfina Barbu l-a acuzat, luni, pe ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, că i-a cerut consilierului prezidenţial Daniel Funeriu să-şi justifice studiile fără să fi consultat Legea de organizare şi funcţionare a Preşedinţiei României, act normativ care prevede că această calitate este asimilată celei de ministru, adică unui demnitar de stat şi nu unui funcţionar public.

"Ministrul interimar al Educaţiei a arătat că nu ştie nici măcar să citească, asta după ce am văzut cu toţii că are probleme mari cu limba română, atât în scris, cât şi prin viu grai. Dacă ar fi consultat cu atenţie Legea nr.47/1994 republicată, privind organizarea şi funcţionarea Preşedinţiei României, ar fi aflat, la articolul 3, alin. 1, că "Funcţiile de conducere specifice din cadrul Administraţiei Prezidenţiale sunt următoarele: consilier prezidenţial, cu rang de ministru, şi consilier de stat, cu rang de secretar de stat". Atât miniştrii, cât şi secretarii de stat sunt demnitari ai statului român şi nu funcţionari publici, cum susţine Liviu Pop", afirmă Sulfina Barbu, potrivit unui comunicat transmis AGERPRES.

În opinia acesteia, s-a ajuns la situaţia în care "ministrul interimar Pop îi critică pe toţi românii care şi-au făcut studiile în străinătate".

"Pop îi cere unui om cu o carieră academică strălucită să se justifice în faţa unui Guvern marcat de mediocritate şi acuze de furt intelectual. Ura proletară cu care sindicalistul Liviu Pop a ieşit în public la adresa consilierului prezidenţial Daniel Funeriu arată că USL nu are nimic împotriva hoţiei academice, dar se preocupă foarte serios de proceduri birocratice", susţine Sulfina Barbu.

Deputatul PDL mai spune că Daniel Funeriu şi-a demonstrat studiile cu mult timp în urmă şi că "nu are nevoie să producă niciun alt document pentru a putea fi consilier prezidenţial".

"În cazul lui Daniel Funeriu, toate diplomele obţinute în străinătate există. Nu acelaşi lucru se poate spune despre diploma de masterat a şefului lui Liviu Pop, Victor Ponta, obţinută la Universitatea din Catania şi făcută pierdută în ultima variantă de CV a şefului Guvernului după izbucnirea scandalului de plagiat", a mai spus Sulfina Barbu.

Ministrul interimar al Educaţiei, Liviu Pop, a declarat luni că a solicitat Inspecţiei Muncii să verifice cum a fost încadrat Daniel Funeriu la Administraţia Prezidenţială în funcţia de consilier prezidenţial pe probleme de educaţie, având în vedere faptul că "din punct de vedere al studiilor medii nu are examenul de bacalaureat, iar din punct de vedere al studiilor superioare nu s-a descoperit în arhiva MECTS că şi-ar fi echivalat studiile".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor