Suedia: Bărbaţi arestaţi într-o investigaţie legată de un viol transmis în direct pe Facebook

Trei bărbaţi au fost arestaţi în Suedia pentru presupusa transmisiune în direct pe Facebook a violării unei femei.
Căutarea pe Facebook
Căutarea pe Facebook (Facebook)

Poliţia suedeză a arestat trei bărbaţi suspectaţi că au violat o femeie de 30 sau 31 de ani şi că au transmis în direct fapta lor pe Facebook.

Internauţii au raportat incidentul, iar ofiţerii de poliţie au reuşit să îi aresteze pe cei trei.

“Unul dintre ei este arestat pe bază de ‘suspiciune rezonabilă’, cel mai înalt grad de suspiciune conform legii suedeze, iar ceilalţi doi au fost reţinuţi pe baza unui grad mai coborât de suspiciune”, a declarat procurorul general Magnus Berggren.

Incidentul, care aparent ar fi avut loc în localitatea Uppsala, a adus din nou în discuţie problemele etice şi politice legate de funcţia de “live streaming” existentă pe reţeaua socială.

Serviciul Facebook Live permite tuturor să transmită imagini video în direct de pe smartphone-urile sau tabletele lor. Dar serviciile pentru “streaming” pe Internet nu sunt supuse aceloraşi restricţii precum reţelele tradiţionale de televiziune.

“Nu sunt surprinsă, aceasta este realitatea tristă. Când există posibilităţi şi echipamente - un telefon mobil cu o cameră de filmat - atunci se întâmplă astfel de lucruri. O judecată proastă, alcool sau droguri sau nevoia de afirmare fac ca astfel de lucruri să apară pe Internet”, a declarat Maria Dufva, care lucrează în criminologie.

Imaginile video au fost şterse de pe Facebook şi mass media locală a raportat că poliţia face apel ca toţi internauţii care au o copie a materialului să o predea autorităţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe