SUA: Zeci de morţi şi răniţi în două atacuri armate comise în mai puţin de 24 de ore

Scena atacului armat din Dayton, SUA, 4 august 2019 (Screenshot)
Andrei Popescu
04.08.2019

Sâmbătă şi duminică, în două atacuri comise în mai puţin de o zi în două oraşe din Statele Unite, au fost ucise cel puţin 29 de persoane şi rănite alte câteva zeci.

Cel puţin nouă persoane au fost ucise şi alte 16 au fost rănite în timpul unui atac armat în masă în oraşul american Dayton, la câteva ore după un incident similar ce a avut loc la un centru comercial din Texas, potrivit Deutsche Welle.

Atacul a avut loc în districtul Oregon, în apropiere de centrul oraşului Dayton. Presa locală a relatat că un bărbat înarmat cu o puşcă a deschis focul asupra persoanelor aflate în faţa unui bar şi a încercat să pătrundă în local înainte să fie împuşcat de poliţie.

Locotenent-colonelul de poliţie Matt Carper a descris atacul ca fiind un "incident foarte tragic" şi că forţele de ordine fac tot ce le stă în putinţă pentru a investiga situaţia.

"Încă intervievăm o mulţime de martori, precum şi ofiţeri de poliţie, pentru a determina dacă a mai fost implicat altcineva", a precizat Carper.

Este cel de-al doilea atac armat în masă într-un interval de doar 24 de ore. Sâmbătă, cel puţin 20 de persoane au fost ucise când un suspect în vârstă de 21 de ani - care a fost arestat - a deschis focul la un Walmart din El Paso.

Autorităţile investighează incidentul din El Paso ca un caz de terorism domestic.

Şeful Departamentului de Poliţie din El Paso, Greg Allen, a precizat că 26 de persoane au fost rănite în atac.

Potrivit informaţiilor iniţiale suspectul a folosit o puşcă. Purtătorul de cuvânt al poliţiei din El Paso a declarat că autorităţile au exclus posibilitatea existenţei mai multor atacatori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor